Паста з грибами та помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Паста з грибами та помідорами - дуже смачне італійське блюдо, яке готується легко і швидко, а виходить дуже красивим, апетитним і ситним. Що ще потрібно від основного блюда? Пробуємо!
Гливи - незвичайні для нас гриби, які досить рідко можна знайти у вільному продажу, але якщо вам пощастило і з'явилася можливість приготувати гливи, то даний простий рецепт пасти з грибами і помідорами доведеться вам в пору! Дуже смачна страва, а за рахунок глив ще й багате вітамінами і корисними речовинами. Глива за поживними властивостями схожа на фрукти, багаті клітковиною, а також на рибу, за змістом фосфору.
Паста з грибами та помідорами приготована таким чином вам обов'язково сподобається, бажаю кулінарних успіхів
- Глива - 70 грам
- Помідори черрі - 15 штук
- Часник - 3 зубчики
- Свіжий базилік - 1 штука (пучок)
- Тертий пармезан - 1/2 склянки
- Макарони - 200 грам
Пасту варимо за інструкцією. І поки вони варяться, займемося овочами. Гриби промиємо, просушимо і відріжемо грубі стебла.
Потім рвемо гриби руками, по волокнам (як на фотокартці) і відкладаємо їх в сторону.
Нарізаємо базилік. Робіть це найгострішим ножем, акуратно, не збиваючи листя в купу (як при нарізці петрушки). Повинні вийти дуже дрібненькі і тоненькі шматочки.
Навпіл розрізаємо помідори.
На вогонь ставимо сковорідку, вливаємо олію і обсмажуємо в ньому дрібно нарізаний часник.
Потім додаємо гриби і обсмажуємо їх, постійно перемішуючи до красивого золотистого кольору. В цей час повинна була зваритися паста. Її слід зняти з вогню і злити воду. Далі до грибів додаємо помідори і ще трохи обсмажуємо все, постійно перемішуючи.
Як вже було сказано, зливаємо воду.
Пасту додаємо до грибів, кладемо базилік, все перемішуємо і зменшуємо вогонь.
Солимо і перчимо до смаку.
Потім додаємо дрібно натертий пармезан. Все перемішуємо і готово.
Розкладаємо по тарілках, додаємо трохи оливкової олії і подаємо до столу. Смачного!