Овочевий гарнір
(покроковий рецепт з фото)
Простий, але смачний гарнір з овочів стане чудовим доповненням до ситно обіду або вечері. Він відмінно підходить до м'ясних і рибних страв. А ще його можна подати самостійно з хлібцями.
Рецепт, як приготувати овочевий гарнір відмінно вписується в пісне і вегетаріанське меню. Цей гарнір нам сподобався і теплим, і холодним. Ще одна його перевага - він без картоплі і майонезу. Готуйте з задоволенням і користю!
- Цвітна капуста - 300 грам
- Брюссельська капуста - 300 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Пастернак - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка
- Сік апельсиновий - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Свіжозамороженої брюссельську капусту необхідно розморозити при кімнатній температурі. Овочі помийте, очистіть. Морква і пастернак наріжте брусочками. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Зелена цибуля наріжте кільцями.
На пательні, на розігрітій олії, пассеруйте цибулю-порей, пастернак і морква до золотистої скоринки.
Додайте брюссельську капусту, кольорову капусту, обсмажте протягом 2 хвилин. Потім накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні протягом 7 хвилин до м'якості капусти. Додати сіль за смаком.
Для заправки з'єднайте сік вичавленого апельсина, зернову гірчицю. Заправте тушковані овочі, готуйте ще одну хвилину, зніміть з вогню. Смачного!