Опара для дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Опара для дріжджового тіста потрібна, щоб випічка вийшла повітряної і пишною. Коли проводиться замішування, можна використовувати малу кількість дріжджів, що дозволяє позбутися від їх специфічного аромату.
Сам процес замішування тіста на опарі НЕ клопоту, але займе багато часу. Дріжджів дається час вибродівшєє, клейковиною добре набрякнути. Це дозволяє добре підняти тісто і отримати ніжну, повітряну випічку.
Як приготувати опару для дріжджового тіста? Для цього дріжджі розводять в теплій воді (або молоці), додають третину борошна від необхідної кількості в рецепті, трохи цукру і залишають опару бродити на півгодини або годину.
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (або пресовані - 10г)
- Вода - 250 мілілітрів (або молоко)
- Борошно пшеничне - 500 грам(150г - для опари; 350г - в тісто)
- Цукор - 50 грам(+ 1ç.l. Для опари)
Підготуйте і зважте необхідні продукти для опари.
У теплій воді розмішайте дріжджі, просіяне борошно (150г) і 1ч.Л. Цукру.
Перемішайте все до однорідності (по консистенції повинне вийти, як густа сметана) і поставте в тепле місце на 30 хвилин. Я включаю мультиварку в режим "мультіповар" з 35 градусів і закриваю кришку.
Перемішайте все до однорідності (по консистенції повинне вийти, як густа сметана) і поставте в тепле місце на 30 хвилин. Я включаю мультиварку в режим "мультіповар" з 35 градусів і закриваю кришку.
Через півгодини опара трохи збільшилася в обсязі, з'явилися пухирці.
Тепер до опари додається залишилася борошно і інші інгредієнти. Замішується м'яке, еластичне тісто протягом 10 хвилин, накривається і знову залишається в теплі на 1 час.
Через 1 годину тісто збільшилася в 2, 5 рази. Яма, при натисканні пальцем, Не затягуйте. Можна приступати до ліплення булочок, пироги або булочки.