Молочний соус з петрушкою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування соусу з молока, свіжої петрушки, вершкового масла, борошна, чорного перцю і мускатного горіха.
Для приготування соусу використовуйте тільки свіжу петрушку. Соус ідеально підходить для смаженої шинки.
- Свіжої петрушки - 13 Ст. Ложок
- Вершкового масла - 1 1/2 Ст. Ложки
- Борошна - 2 1/4 Ст. Ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Меленого чорного перцю - 1/8 чайних ложки
- Тертого мускатного ореха - 1/4 чайних ложки
- Молока - 300 мілілітрів
1. Покласти масло в каструлю і нагріти, поки масло не розтане.
2. Поступово додати борошно. Перемішати виделкою, щоб змішати вершкове масло і борошно. Ви повинні діяти швидко, щоб в суміші не утворилися грудки. Перемішувати, поки вся борошно не вбере масло. Продовжувати помішувати, поки суміш не стане однорідною, і не буде ніяких грудок або білих шматочків борошна.
3. Тепер, поступово додати молоко, продовжуючи помішувати. Кожен раз, коли ви додасте трохи молока, почекайте, поки соус дійде до кипіння. Соус з кожним додаванням молока повинен ставати густим і вершковим.
4. Додати дрібку солі, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх.
5. Додати дрібно нарізану зелень петрушки в соус і перемішати. Ви можете додати в соус додаткові приправи за смаком. Остудити соус і подавати. Зберігати соус в холодильнику і розігріти, помішуючи, перед подачею на стіл.