Мідії з чорізо
(покроковий рецепт з фото)
Чоризо - це пряні копчені ковбаски. Їх смак, з додаванням невеликої кількості шафрану, відмінно поєднується з мідіями. Рецепт прийшов до нас з південних берегів Франції.
Французька закуска з мідіями. Обсмажте в глибокій сковороді часник і петрушку, потім додайте шматочки чорізо і мідії. Наполягати вино, дайте йому випаруватися і накрийте кришкою. Коли мідії розкриються - відкрийте кришку, додайте шафран, вершки, доведіть до кипіння і потримайте на вогні 3 хвилини. Подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню з декількома скибочками свіжого багета. Смачного!
- Мідії в панцирі - 800 грам
- Ковбаски чорізо - 80 грам
- Біле сухе вино - 0, 3 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Пучок петрушки - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Шафран - 1 щіпка
- Оливкова олія - За смаком (для смаження)
Подрібніть часник і петрушку, крупно наріжте чоризо, а мідії помийте і очистіть від морської трави.
У глибокій сковороді обсмажте протягом двох хвилин часник і петрушку, потім додайте чоризо, а ще через пару хвилин мідії.
Влийте біле вино, дайте йому випаруватися. Потім накрийте сковороду кришкою і почекайте, поки мідії відкриються.
Потім додайте шафран, вершки, доведіть до кипіння і потримайте на вогні 3 хвилини. Подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню з декількома скибочками свіжого багета.