Рецепт Мідії з чорізо фото

Мідії з чорізо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Чоризо - це пряні копчені ковбаски. Їх смак, з додаванням невеликої кількості шафрану, відмінно поєднується з мідіями. Рецепт прийшов до нас з південних берегів Франції.

Опис приготування:

Французька закуска з мідіями. Обсмажте в глибокій сковороді часник і петрушку, потім додайте шматочки чорізо і мідії. Наполягати вино, дайте йому випаруватися і накрийте кришкою. Коли мідії розкриються - відкрийте кришку, додайте шафран, вершки, доведіть до кипіння і потримайте на вогні 3 хвилини. Подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню з декількома скибочками свіжого багета. Смачного!

  • Мідії в панцирі - 800 грам
  • Ковбаски чорізо - 80 грам
  • Біле сухе вино - 0, 3 склянки
  • Вершки - 1 Склянка
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль, перець - За смаком
  • Шафран - 1 щіпка
  • Оливкова олія - За смаком (для смаження)
мідії з чорізо - фото крок 1
Подрібніть часник і петрушку, крупно наріжте чоризо, а мідії помийте і очистіть від морської трави.
мідії з чорізо - фото крок 2
У глибокій сковороді обсмажте протягом двох хвилин часник і петрушку, потім додайте чоризо, а ще через пару хвилин мідії.
мідії з чорізо - фото крок 3
Влийте біле вино, дайте йому випаруватися. Потім накрийте сковороду кришкою і почекайте, поки мідії відкриються.
мідії з чорізо - фото крок 4
Потім додайте шафран, вершки, доведіть до кипіння і потримайте на вогні 3 хвилини. Подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню з декількома скибочками свіжого багета.

Схожі рецепти