Ковбаса чорізо
(покроковий рецепт з фото)
Майже в кожній країні світу, де поширене м'ясо, придумані свої національні ковбасні вироби. І їх не завжди можна дістати в магазині. Зате можна спробувати зробити самим.
Для вас я підготувала цікавий рецепт, описує, як приготувати ковбасу чорізо. Її роблять в Іспанії, Португалії, Мексиці та інших країнах Латинської Америки. Вона виходить дуже пікантній і гострої в техніці сиров'ялені. Тільки приготуйтеся до трудомісткою роботі, щоб отримати відмінний результат.
- Свинина - 1200 грам (м'якоть)
- Паприка - 40 грам
- Бренді - 50 мілілітрів
- Кам'яна сіль - 2 Ст. Ложки
- Кайенский пекучий перець - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
- Часник сухий - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - За смаком
- Натуральна оболонка - 3-4 штук
Змішайте всі спеції в єдину масу.
Свинину промийте, і наріжте маленькими шматочками.
Покладіть м'ясо в миску. Засипте його сіллю.
Потім додайте всі спеції і бренді. Перемішайте інгредієнти. Залиште їх на дві доби в холодильнику.
Через цей час оболонку для ковбаси добре промийте.
Наповнюйте оболонку м'ясом дуже щільно. Потім обв'яжіть ковбасу ниткою і зробіть петельку для підвішування.
Підвести ковбаску під стелю в приміщення при температурі 15-18 градусів. Висіти вона буде 3 тижні.
Готову ковбасу чорізо нарізайте шматочками і пробуйте!