Рецепт Мариновані гливи з лимонною кислотою фото

Мариновані гливи з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Відмінний, перевірений багатьма класичний рецепт маринованих глив з лимонною кислотою припаде до смаку всім тим, хто не любить в заготовках нічого зайвого. Тут же отримаємо ніжний грибний смак!

Опис приготування:

Такі мариновані гливи з лимонною кислотою в домашніх умовах найкраще зберігаються в холодильнику, ось тільки з'їдаються майже відразу, аж надто смачні! Так що не зможу вам сказати, як довго така заготовка не псується, але ось як зробити мариновані гливи з лимонною кислотою розповім із задоволенням!

  • Гливи - 2 кілограма
  • Лимонна кислота - 15 грам
  • Сушений кріп стеблами - 5 штук
  • Перець горошком - 10 штук
  • Гвоздика - 10 штук
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
мариновані гливи з лимонною кислотою - фото крок 1
1. Гливи моєму, акуратно очистимо від сміття і дрібно нарізаємо.
мариновані гливи з лимонною кислотою - фото крок 2
2. Засипаємо підготовлені гриби у велику каструлю, додамо кріп, перець і гвоздику.
мариновані гливи з лимонною кислотою - фото крок 3
3. Тепер додамо воду, щоб покривала гриби, і як тільки вона закипить - додамо сіль, цукор і лимонну кислоту.
мариновані гливи з лимонною кислотою - фото крок 4
4. Перемішаємо гриби, щоб сухі компоненти розчинилися. Потім знову доводимо до кипіння і додамо оцет.
мариновані гливи з лимонною кислотою - фото крок 5
5. Варимо ще 20-30 хвилин на слабкому вогні, і закочує в стерильні банки на зиму, додавши в кожну по столовій ложці олії.

Схожі рецепти