Мариновані гливи з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний, перевірений багатьма класичний рецепт маринованих глив з лимонною кислотою припаде до смаку всім тим, хто не любить в заготовках нічого зайвого. Тут же отримаємо ніжний грибний смак!
Такі мариновані гливи з лимонною кислотою в домашніх умовах найкраще зберігаються в холодильнику, ось тільки з'їдаються майже відразу, аж надто смачні! Так що не зможу вам сказати, як довго така заготовка не псується, але ось як зробити мариновані гливи з лимонною кислотою розповім із задоволенням!
- Гливи - 2 кілограма
- Лимонна кислота - 15 грам
- Сушений кріп стеблами - 5 штук
- Перець горошком - 10 штук
- Гвоздика - 10 штук
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки

1. Гливи моєму, акуратно очистимо від сміття і дрібно нарізаємо.

2. Засипаємо підготовлені гриби у велику каструлю, додамо кріп, перець і гвоздику.

3. Тепер додамо воду, щоб покривала гриби, і як тільки вона закипить - додамо сіль, цукор і лимонну кислоту.

4. Перемішаємо гриби, щоб сухі компоненти розчинилися. Потім знову доводимо до кипіння і додамо оцет.

5. Варимо ще 20-30 хвилин на слабкому вогні, і закочує в стерильні банки на зиму, додавши в кожну по столовій ложці олії.