Рецепт Mafrum фото

Mafrum
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мафрум - популярна страва ізраїльської кухні. Це картопля, фарширований фаршем і тушкований в томатному соусі. Страва смачна, ситне і нескладне в приготуванні, хоча на перший погляд готувати важко.

Опис приготування:

Мафрум - це картопля, нарізаний шайбами, фарширований і запечений в томатному соусі. Блюдо дуже смачне і незвичайне. Готується воно просто, але повозитися доведеться. Зате результат варто витраченого часу! Мафрум - блюдо самодостаточное, адже в ньому і м'ясо, і гарнір. Але традиційно його подають з кус-кусом або рисом.

  • Картопля - 4-5 штук (великий)
  • Фарш - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки(1 шт - в фарш, 1- для соусу)
  • Яйце - 2 штуки(1 шт - в фарш)
  • Мелена зіра - 1 Чайна ложка(1/2 немає. L. Для фаршу)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Томатна паста - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Паприка - 1 Ст. Ложка(1/2 ст.Л. - для фаршу)
  • Зелень - 1/3 пучка
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
Mafrum - фото крок 1
1. Додаємо до фаршу сіль, спеції, натертий на крупній тертці цибулю, яйце і трохи зелені. Добре вимішуємо і відставляємо в сторону.
Mafrum - фото крок 2
2. Картоплю очистимо, помиємо і наріжемо на шайби. Потім в кожній шайбі зробимо розріз, але не до кінця.
Mafrum - фото крок 3
3.Заповнюємо отримані"кишеньки" фаршем.
Mafrum - фото крок 4
4. Тепер готуємо кляр: в невеликому посуді збиваємо вінчиком яйце з томатною пастою, водою (2 ст. L), сіллю і перцем.
Mafrum - фото крок 5
5. Потім мачає картопля в клярі, а потім обвалюють у борошні.
Mafrum - фото крок 6
6. Обсмажуємо кожну картопляну заготівлю з двох сторін по кілька хвилин на середньому вогні, щоб з'явилася скориночка. Потім викладаємо мафрум в посуд, де картопля буде гаситися.
Mafrum - фото крок 7
7. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а часник натерти на дрібній тертці.
Mafrum - фото крок 8
8. Обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо часник, цукор, томатну пасту і спеції: паприка, молотую зиру, сіль і перець.
Mafrum - фото крок 9
9. Заливаємо все це гарячою водою (2, 5 склянки), прокип'ятимо хвилини 2-3. Потім виливаємо соус в форму з картоплею.
Mafrum - фото крок 10
10. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1-1, 5 годину.

Схожі рецепти