М'ясо з пивом
(покроковий рецепт з фото)
Пиво не тільки смачний напій, але і відмінний маринад для м'яса. Важливо вибрати легке, світле пиво, щоб не зіпсувати страву. Розповім, як приготувати м'ясо з пивом: м'яке і з легким ароматом солоду.
Пиво містить ферменти, які роблять м'ясо м'яким і ніжним, воно добре ділиться на волокна. Для маринаду краще використовувати легке пиво, таке як: Pilsner або табору Легкі, вони додадуть легкий аромат. Подавайте м'ясо в пиві з будь-яким гарніром. У розігрітому вигляді ця страва не втрачає смакові якості.
- Яловичина - 1500 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 4 зубчики
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Пиво - 500 мілілітрів
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Запашні трави - 1 пучок
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
- Яловичий бульйон - 350 мілілітрів
1
Наріжте яловичину на смуги середнього розміру. Обсмажте їх на великому вогні в рослинному маслі. Перекладіть м'ясо в інший посуд.
2
Цибуля наріжте півкільцями і обсмажте в тій же сковороді до м'якості. За хвилину до готовності видавіть часник.
3
Ложку вершкового масла розтопіть в сотейнику, додайте борошно і цукор, обсмажте, постійно помішуючи.
4
Невеликими частинами вводите бульйон в сотейник, доведіть до кипіння. Потім влийте пиво і оцет, варіть до загустіння (хвилин 10).
5
У жароміцний посуд викладіть шарами цибулю і смуги яловичини, посипаючи приправами, сіллю і перцем. Потім залийте все приготованим соусом.
6
Гасіть м'ясо в духовці 2, 5 години при температурі 150 градусів.