М'ясо з гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Одним з найпопулярніших м'ясних страв в Грузії і в багатьох інших країнах є шашлик. Найчастіше його готують зі свинини або курки. Щоб м'ясо вийшло ароматним і соковитим, його маринують.
Для приготування шашлику вам знадобиться свіже м'ясо або шматки птиці. Ви можете використовувати молоду баранину, телятину або свинину. Нарізайте шматки не дрібно, так як тоді шашлик може вийде сухим. Щоб дізнатися, як приготувати м'ясо з гранатом, прочитайте цей рецепт.
- Свинина лопатка - 1200 грам
- Лук білий - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Оцет столовий - 5 Ст. Ложок
- Гранат - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Шматок м'яса вимийте, обсушити і наріжте на шматки середньої величини. Потім викладіть м'ясо в миску, додайте до нього нарізану кільцями цибулю, аджику, вичавіть сік половинки граната, влийте оцет, сіль за смаком. Ретельно все перемішайте і поставте маринуватися на пару годин в холодильник.
Коли м'ясо замаринується, нанизайте його на шампури так, щоб не залишилося просвітів.
Вугілля для смаження повинні бути досить розпеченими, щоб завдяки сильному спеку на м'ясі утворилася рум'яна кірочка, а всередині воно залишилося соковитим. Викладіть шампури на мангал.
Кожні п'ять хвилин перевертайте шампури з м'ясом. Щоб дізнатися, чи готове м'ясо, надріжте шматок свинини ножем. Якщо крові немає, то шашлик можна знімати з мангала.
Для декору наріжте кільцями червону цибулю, дістаньте з половинки граната трохи зерен.
Викладіть шашлик в блюдо, посипте кільцями цибулі і зернами граната. Подавайте шашлик до столу, поки він гарячий з лавашем, зеленню або овочами.