М'ясо по-швабськи
(покроковий рецепт з фото)
Швабська кухня - це, в першу чергу, м'ясо, в другу - пиво, ну а в третю, звичайно, хліб і випічка всіх видів і мастей. При приготуванні м'яса по-швабськи використовуються всі ці продукти. Чоловіки від такої страви в захваті - і поїв, і випив! ;)
Звичайно, це не класичний рецепт м'яса по-швабськи (да такого, напевно, і не існує! ), а «вільна варіація». Але основою для неї послужили справжні традиції швабській кухні - по суті селянської, простий, але дуже добротної, смачною і ситної. Загалом, м'ясо по-швабськи я готую так:
Заздалегідь підсушують в духовці хліб. Зазвичай сірий, але якщо любите кислинку - візьміть житній, не прогадаєте. Хлібець підсушують так, щоб трошки зажарився - це додасть м'ясу особливого аромату. Полівшіеся сухарі прокручують через м'ясорубку.
Купую на ринку хороший шматок свинини (шия, окіст або лопатка - кому що більше подобається).
М'ясо промиваю, очищаю від плівок і жив, якщо такі є, і ріжу на шматочки приблизно 2х2 сантиметри.
Цибулю і часник теж чищу, але цибулю ріжу великими пір'ям, а часник - розчавлює ножем.
На добре розігріту сковороду з маслом буквально на хвилинку-другу кидаю роздавлений часник. Пару раз перекидають його з бочка на бочок лопаткою, а як тільки стане золотистим - виймаю на блюдце.
У сковороду з ароматним часниковим маслом відправляю м'ясо і обсмажую хвилин 10, щоб гарненько зарум'янилося.
Додаю до м'яса цибулю. Як тільки він стане присмажуватися, висипаю сухарі, ретельно перемішую, солю, перчу, кидаю лавровий лист, знову перемішую і заливаю все це справа пляшкою пива. В ідеалі, звичайно, німецького.
Повертаю в сковороду часник, зменшуємо вогонь, закриваю кришкою і тушу приблизно 30-40 хвилин до готовності м'яса.
Подаю свинину в ароматної хлібно-пивний підливі з білим соусом і рубаною зеленню. В особливих випадках - в горщиках з хліба.
- Свинина - 1 кілограм
- Хліб - 0, 4 кілограма
- Цибуля - 2-3 штук
- Часник - 6-8 зубчиків
- Пиво - 0, 5 L
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
Заздалегідь підсушують в духовці хліб. Зазвичай сірий, але якщо любите кислинку - візьміть житній, не прогадаєте. Хлібець підсушують так, щоб трошки зажарився - це додасть м'ясу особливого аромату. Полівшіеся сухарі прокручують через м'ясорубку.
Купую на ринку хороший шматок свинини (шия, окіст або лопатка - кому що більше подобається).
М'ясо промиваю, очищаю від плівок і жив, якщо такі є, і ріжу на шматочки приблизно 2х2 сантиметри.
Цибулю і часник теж чищу, але цибулю ріжу великими пір'ям, а часник - розчавлює ножем.
На добре розігріту сковороду з маслом буквально на хвилинку-другу кидаю роздавлений часник. Пару раз перекидають його з бочка на бочок лопаткою, а як тільки стане золотистим - виймаю на блюдце.
У сковороду з ароматним часниковим маслом відправляю м'ясо і обсмажую хвилин 10, щоб гарненько зарум'янилося.
Додаю до м'яса цибулю. Як тільки він стане присмажуватися, висипаю сухарі, ретельно перемішую, солю, перчу, кидаю лавровий лист, знову перемішую і заливаю все це справа пляшкою пива. В ідеалі, звичайно, німецького.
Повертаю в сковороду часник, зменшуємо вогонь, закриваю кришкою і тушу приблизно 30-40 хвилин до готовності м'яса.
Подаю свинину в ароматної хлібно-пивний підливі з білим соусом і рубаною зеленню. В особливих випадках - в горщиках з хліба.