М'ясо по-Петровському
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати щось смачненьке? Пропоную вам рецепт м'яса по-Петровському. Ніжна телятина з картоплею та ароматними грибами, приготовані в горщиках, сподобаються і дорослим, і дітям.
Рецептів приготування страв в горщиках справді не мало. М'ясо по-Петровському відрізняє його неймовірний аромат і приголомшливий смак. Приготувати це блюдо може навіть початківець кулінар - і мій рецепт в цьому допоможе.
- Картопля - 1 кілограм
- Телятина - 600 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сухі гриби - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Петрушка - 2-3 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування м'яса по-Петровському слід почати з підготовки сухих грибів. Їх необхідно замочити в холодній воді мінімум на 3 годину. Після відварити їх хвилин 20, зберігаючи відвар.
2. Цибулини очистити і порізати невеликими шматочками. Надіслати на сковороду з розігрітим рослинним маслом і трохи підсмажити. Додати до цибулі гриби і кілька ложок грибного бульйону. Обсмажити до золотистого кольору.
3. Борошно змішати з половиною склянки бульйону і додати на сковороду. Смажити до загустіння.
4. Картопля вимити і очистити. Нарізати невеликими кубиками і посолити за смаком. Викласти на дно горщиків, попередньо змащених вершковим маслом.
5. М'ясо вимити і нарізати тонкими смужками. Обсмажити на сковороді з рослинним маслом до напівготовності. Викласти зверху картоплі.
6. На м'ясо викласти гриби і по невеликому шматочку вершкового масла. Накрити горщики кришкою і відправити в добре розігріту духовку 45-50 хвилин. М'ясо по-Петровському в домашніх умовах подавати прямо в горщиках, приправивши сметаною і свіжою петрушкою.