М'ясо по Левантійському
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування м'яса по-Левантійському.
Кількість порцій: 4-6
- Баранина - 500 грам
- Цибулина - 1 штука (невелика, крупно порізати)
- Топлене масло - 1 Ст. Ложка(+для смаження)
- Кардамон - 1/4 чайних ложки
- Мелений білий перець - 1/4 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
- Лаваш - 1-2 штук (великих)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик (розчавити)
- Мигдальні або кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
- Нарізаної петрушки - 2 Ст. Ложки (не обов'язково)
У скороварку додайте топлене масло (1 ст.Л.), розігрійте і, потім, додайте цибулю і м'ясо.
Як тільки м'ясо обсмажиться з усіх боків, залийте його водою (рівень води повинен бути на пару см. Вище за м'ясо). Додайте спеції і накрийте кришкою, готуйте приблизно 35 хвилин.
Якщо не використовуєте скороварку то готувати треба в два рази довше.
Якщо не використовуєте скороварку то готувати треба в два рази довше.
Порвіть на невеликі шматочки лаваш і відставте в сторону.
Коли м'ясо стане ніжним, відкладіть його в сторону і процідіть бульйон.
У каструлі розтопіть топлене масло і додайте 3 склянки бульйону. Додати сіль за смаком.
Коли бульйон закипить, засипте рис, накрийте кришкою і доведіть, знову, до кипіння.
Далі, зменшіть вогонь і готуйте 15 хвилин або до готовності рису.
Тепер, візьміть близько 1 чашки бульйону і додайте до нього лимонний сік і часник.
Залийте отриманою сумішшю лаваш. Переконайтеся що хліб вбирає бульйон, на це може піти 2 хвилини.
Потім, поверх лаваша викладіть шар рису і покладіть зверху м'ясо.
У сковороді розтопіть 1/2 ст.Л. Топленого масла і потім додайте мигдаль або кедрові горіхи, обсмажуйте до золотистого кольору.
Посипте горіхами і дрібно нарізаною петрушкою поверх м'яса. Можна подавати до столу. Смачного.