Рецепт М'ясо по Левантійському фото

М'ясо по Левантійському
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Африканська кухня
М'ясо, Баранина
Рецепти для схуднення
На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування м'яса по-Левантійському.

Кількість порцій: 4-6
  • Баранина - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука (невелика, крупно порізати)
  • Топлене масло - 1 Ст. Ложка(+для смаження)
  • Кардамон - 1/4 чайних ложки
  • Мелений білий перець - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Лаваш - 1-2 штук (великих)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик (розчавити)
  • Мигдальні або кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
  • Нарізаної петрушки - 2 Ст. Ложки (не обов'язково)
м'ясо по Левантійському - фото крок 1
У скороварку додайте топлене масло (1 ст.Л.), розігрійте і, потім, додайте цибулю і м'ясо.
м'ясо по Левантійському - фото крок 2
Як тільки м'ясо обсмажиться з усіх боків, залийте його водою (рівень води повинен бути на пару см. Вище за м'ясо). Додайте спеції і накрийте кришкою, готуйте приблизно 35 хвилин.
Якщо не використовуєте скороварку то готувати треба в два рази довше.
м'ясо по Левантійському - фото крок 3
Порвіть на невеликі шматочки лаваш і відставте в сторону.
м'ясо по Левантійському - фото крок 4
Коли м'ясо стане ніжним, відкладіть його в сторону і процідіть бульйон.
м'ясо по Левантійському - фото крок 5
У каструлі розтопіть топлене масло і додайте 3 склянки бульйону. Додати сіль за смаком.
м'ясо по Левантійському - фото крок 6
Коли бульйон закипить, засипте рис, накрийте кришкою і доведіть, знову, до кипіння.
м'ясо по Левантійському - фото крок 7
Далі, зменшіть вогонь і готуйте 15 хвилин або до готовності рису.
м'ясо по Левантійському - фото крок 8
Тепер, візьміть близько 1 чашки бульйону і додайте до нього лимонний сік і часник.
м'ясо по Левантійському - фото крок 9
Залийте отриманою сумішшю лаваш. Переконайтеся що хліб вбирає бульйон, на це може піти 2 хвилини.
м'ясо по Левантійському - фото крок 10
Потім, поверх лаваша викладіть шар рису і покладіть зверху м'ясо.
м'ясо по Левантійському - фото крок 11
У сковороді розтопіть 1/2 ст.Л. Топленого масла і потім додайте мигдаль або кедрові горіхи, обсмажуйте до золотистого кольору.
м'ясо по Левантійському - фото крок 12
Посипте горіхами і дрібно нарізаною петрушкою поверх м'яса. Можна подавати до столу. Смачного.

Схожі рецепти