М'ясо по-французьки з соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане блюдо "у французькому стилі" буде доречно і на святковому столі, і за сімейною вечерею. Я розповім вам, як приготувати м'ясо по-французьки. Повірте, це зовсім не складно!
Перед подачею страва повинна трохи охолонути. Одна з варіацій цього рецепта на увазі наявність картоплі. Просто в якості одного з шарів (зазвичай - найнижчий) викладіть картопляні часточки товщиною не більше 0, 5 см.
- Свинина - 400 грам
- Печериці - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Тертий сир - 70 грам
- Борошно - 100 грам (для панірування)
- Перець, сіль - За смаком
- Молоко - 900 мілілітрів (для соусу)
- Борошно - 1/4 склянки (для соусу)
- Вершкове масло - 50 грам (для соусу)
- Тертий мускатний горіх - 1 щіпка (для соусу)
- Сіль, перець - 1 За смаком (для соусу)
М'ясо очищаємо від плівок і жиру. Нарізаємо невеликими кубиками.
Морквину миємо й нарізаємо кружальцями, а цибулю ріжемо півкільцями.
Печериці моєму і розрізаємо на чотири частини. Увага! Гриби не чистимо.
Готуємо соус "бешамель" . У невелику каструлю або сотейник заливаємо молоко, ставимо на вогонь. Підігріваємо молоко на середньому вогні. Беремо інший сотейник, ставимо його на повільний вогонь, розтоплюємо в ньому вершкове масло, перемішуючи його з борошном. Помішуємо протягом двох хвилин, а потім потроху заливаємо підігріте молоко. Соус постійно помішувати, щоб він вийшов без грудочок.
Уварюємо соус до густоти. Додаємо мускатний горіх, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і накриваємо кришкою.
Шматочки м'яса обвалюють в борошні й обсмажуємо на сковорідці з рослинним маслом.
Перекладаємо підсмажене м'ясо на серветки, щоб жир і масло вбралося. Потім солимо його і перчимо.
На сковороді обсмажуємо печериці до красивого (золотистого) кольори.
Беремо форму для запікання. На дно укладаємо цибулю, потім - шматочки м'яса, змащуємо його соусом "бешамель" .
Наступний шар - смажені гриби. Підсолюємо їх трохи.
Потім йде морквина і ще один шар цибулі.
Зверху все рясно змащуємо соусом "бешамель" .
Блюдо випікаємо в духовці при 180 градусів протягом 30 хвилин. В кінці виймаємо форму з духовки, посипаємо зверху тертим сиром і ставимо назад в духовку ще на 5 хвилин.