Рецепт М'ясо по-французьки з соусом бешамель фото

М'ясо по-французьки з соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча корейка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На святковий стіл
Гарячі страви, Соуси, Соус Бешамель

Вишукане блюдо "у французькому стилі" буде доречно і на святковому столі, і за сімейною вечерею. Я розповім вам, як приготувати м'ясо по-французьки. Повірте, це зовсім не складно!

Перед подачею страва повинна трохи охолонути. Одна з варіацій цього рецепта на увазі наявність картоплі. Просто в якості одного з шарів (зазвичай - найнижчий) викладіть картопляні часточки товщиною не більше 0, 5 см.

  • Свинина - 400 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Тертий сир - 70 грам
  • Борошно - 100 грам (для панірування)
  • Перець, сіль - За смаком
  • Молоко - 900 мілілітрів (для соусу)
  • Борошно - 1/4 склянки (для соусу)
  • Вершкове масло - 50 грам (для соусу)
  • Тертий мускатний горіх - 1 щіпка (для соусу)
  • Сіль, перець - 1 За смаком (для соусу)
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 1
М'ясо очищаємо від плівок і жиру. Нарізаємо невеликими кубиками.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 2
Морквину миємо й нарізаємо кружальцями, а цибулю ріжемо півкільцями.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 3
Печериці моєму і розрізаємо на чотири частини. Увага! Гриби не чистимо.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 4
Готуємо соус "бешамель" . У невелику каструлю або сотейник заливаємо молоко, ставимо на вогонь. Підігріваємо молоко на середньому вогні. Беремо інший сотейник, ставимо його на повільний вогонь, розтоплюємо в ньому вершкове масло, перемішуючи його з борошном. Помішуємо протягом двох хвилин, а потім потроху заливаємо підігріте молоко. Соус постійно помішувати, щоб він вийшов без грудочок.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 5
Уварюємо соус до густоти. Додаємо мускатний горіх, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і накриваємо кришкою.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 6
Шматочки м'яса обвалюють в борошні й обсмажуємо на сковорідці з рослинним маслом.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 7
Перекладаємо підсмажене м'ясо на серветки, щоб жир і масло вбралося. Потім солимо його і перчимо.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 8
На сковороді обсмажуємо печериці до красивого (золотистого) кольори.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 9
Беремо форму для запікання. На дно укладаємо цибулю, потім - шматочки м'яса, змащуємо його соусом "бешамель" .
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 10
Наступний шар - смажені гриби. Підсолюємо їх трохи.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 11
Потім йде морквина і ще один шар цибулі.
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 12
Зверху все рясно змащуємо соусом "бешамель" .
м'ясо по-французьки з соусом бешамель - фото крок 13
Блюдо випікаємо в духовці при 180 градусів протягом 30 хвилин. В кінці виймаємо форму з духовки, посипаємо зверху тертим сиром і ставимо назад в духовку ще на 5 хвилин.

Схожі рецепти