М'ясо під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим нагодувати сім'ю або гостей? Тоді візьміть на замітку цей вельми простий варіант, як приготувати м'ясо під соусом "бешамель" . Соковита і апетитна свинина буквально тане в роті.
В даному випадку класичний рецепт м'яса під соусом "бешамель" доповнений грибочками і помідорами. Це відмінний варіант повноцінного м'ясного блюда, яке можна подавати до столу як з гарніром, так і просто з овочами.
- Свинина - 700 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 500-650 мілілітрів
- Гриби - 300 грам (по бажанню)
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Помідори - 2-3 штук (по бажанню)
1. М'ясо (краще використовувати нежирну свинину) вимити, обсушити трохи і нарізати невеликими шматочками. Форму для запікання змастити трохи олією і викласти туди м'ясо рівним шаром.
2. Посолити і поперчити за смаком, можна додати улюблені спеції. Очистити цибулину, нарізати її тонкими півкільцями і викласти на м'ясо. При бажанні можна додати трохи часнику.
3. На сковороду викласти вершкове масло. Коли воно трохи розтане, всипати борошно.
4. Почати активно перемішувати. Обсмажувати до золотистого кольору. Тонкою цівкою влити молоко і варити соус на середньому вогні. Додати сіль, перець, мускатний горіх.
5. Як тільки соус буде готовий, вилийте його в форму на м'ясо.
6. Далі можна додати дрібно нарізані гриби, помідори або інші овочі за смаком. Натерти на тертці сир. Посипати зверху. Надіслати наше м'ясо в духовку.
7. Приблизно через 55 хвилин, в залежності від розміру шматочків м'яса, блюдо буде готово, і його можна подавати до столу. Дуже смачно, соковиті і ароматні. Смачного!