М'ясо по-французьки в фользі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва вже давно вважається традиційним на святковому столі багатьох сімей. Щоб начинка була соковитою, а корочка апетитною, пропоную на замітку простий рецепт м'яса по-французьки в фользі.
В даному випадку традиційний рецепт доповнений грибами і помідорами для соковитості, однак при бажанні можна використовувати також картопля. Приготувати м'ясо по-французьки в фользі в домашніх умовах можна порційно або, як в даному випадку, на одному великому деку.
- М'ясо - 600-700 грам
- Гриби - 350 грам (по бажанню)
- Цибулина - 1-2 штук
- Сир - 200-300 грам
- Помідор - 1 штука
- Майонез - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Для цієї страви можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо, проте традиційно все-таки беруть свинину. Вона в міру соковита і нежирна. М'ясо потрібно вимити, обсушити трохи і нарізати шматочками середньої товщини.
2. Злегка відбити кожен шматочок з двох сторін. Щоб не пошкодити структуру м'яса, можна використовувати харчову плівку.
3. Паралельно необхідно зайнятися другим процесом - грибами. На сковороду налити трохи олії і відправити туди вимиті, очищені і нарізані гриби. Також очистити і подрібнити цибулю, додати його до грибів. Обсмажити на середньому вогні до готовності, посолити і поперчити за смаком. При бажанні в рецепт приготування м'яса по-французьки в фользі можна використовувати не тільки смажені, але і мариновані грибочки.
4. На деко викласти лист харчової фольги. Трохи змастити олією (найзручніше використовувати пензлик) і викласти м'ясо. Для зручної подачі можна робити невеликі відстані між шматочками. Посолити і поперчити свинину, при бажанні додати спеції. Додати майонез або сметану.
5. Помідор вимити й нарізати тонкими скибочками. Викласти по парі кружечків на кожен шматочок м'яса. Зверху помістити обсмажені гриби. Натерти на тертці сир і присипати зверху.
6. Другим листом фольги накрити зверху, защипуючи щільно краю. Надіслати форму в розігріту духовку на 30-35 хвилин. За цей час м'ясо по-французьки в фользі в домашніх умовах трохи проготовітся і при бажанні можна буде зняти фольгу, щоб підрум'янити сирну корочку. У цього рецепта є ще одна безсумнівна перевага - деко залишатиметься чистим.
7. Коли м'ясо готове, його можна подавати до столу з гарніром або овочами.