М'ясо по-циганськи
(покроковий рецепт з фото)
Чому це блюдо називається м'ясо по-циганськи? Швидше за все через простоту його приготуванні, яка так властива цьому народу. Це просте блюдо цілком подужає навіть початківець кулінар.
М'ясо по-циганськи - це простий і швидкий спосіб приготувати ситний обід або вечерю. Для цієї страви не потрібен довгий список інгредієнтів, що робить його ще більш привабливим. Якщо в будинку є м'ясо і зелень, то цього цілком достатньо для того, що приступити до процесу приготування. Отже, вивчайте рецепт м'яса по-циганськи - сподіваюся, він вам доведеться за духом!
- Свинина - 1 кілограм
- Свіжа зелень - 100 грам (кріп, петрушка, Braai, зелена цибуля і т.Д.)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 4-6 Ст. Ложок
1. Класичний рецепт м'яса по-циганськи передбачає свинячу вирізку, але цілком підійде і будь-яка інша частина. Головне, щоб м'ясо було свіже і соковите.
2. М'ясо вимити і добре просушити. Нарізати невеликими порційними шматочками. Чим тонше буде порізано м'ясо, тим швидше воно приготується, що іноді досить важливо.
3. Кожен шматочок м'яса необхідно злегка відбити. Щоб не надірвати тонкі скибочки краще використовувати харчову плівку або навіть звичайний поліетиленовий пакет. Відбите м'ясо посолити і поперчити за смаком.
4. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Відправити туди м'ясо підсмажити з двох сторін до хрусткої і золотавої скоринки.
5. Поки смажиться м'ясо, можна зайнятися зеленню. Її необхідно добре вимити і просушити. Нарізати і відправити в глибоку миску. Зверху зелені викласти готове м'ясо. І тут криється головний секрет приготування м'яса по-циганськи. Миску необхідно закрити щільно кришкою і залишити на 10-15 хвилин. За цей час м'ясо просочиться усіма ароматами і стане ще смачнішим.
6. Подавати таку м'ясо можна з улюбленим гарніром або як самостійну страву.