Кролик по-циганськи
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто не любить м'ясо кролика, а у мене воно найулюбленіше! дієтичне, нежирне, смачне! Чи не пробували ще циганських страв? Тоді заходьте і дивіться, як приготувати кролика по-циганськи! Дуже просто!
М'ясо кролика - найкорисніше м'ясо! До того ж, воно ще й дуже смачне! Я - багатодітна мама, і якраз заради дітей взялася за розведення кроликів, тому готуємо ми їх часто. А цей рецепт приготування кролика - найулюбленіший! Він подобається і дорослим, і дітям! Кролик гаситься в білому вині (але нехай вас це не лякає, весь алкоголь випарується при готуванні. Потім додаються консервовані томати у власному соку, оливки і часник, потім все гаситься ще, але вже з додаванням бульйону, тому м'ясо виходить дуже ніжним і м'яким! Всім раджу приготувати цю страву!
- Кролик - 1 кілограм (тушка)
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Томати - 150 грам (у власному соку)
- Оливки - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 500 мілілітрів
Лук почистіть і наріжте кубиком.
Обсмажте трохи до прозорості в суміші масел.
Кролика обробити. Найкраще для цієї страви подойут ніжки кролика.
Додайте до цибулі м'ясо кролика і обсмажуйте по 3 хвилини з кожного боку.
Додати сіль, поперчіть, додайте вино і тушкуйте кролика, поки вино не випарується.
Додайте помідори, влийте бульйон і тушкуйте на повільному вогні близько години.
Перед подачею додайте оливки і часник. Смачного!