Яловичина по-циганськи
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, так цигани готують яловичину таким чином… але м'ясо виходить дуже смачне і ніжне. Крім того, блюдо поєднує в собі і яловичину, і достатня кількість овочів, як гарнір.
Поки що сезон овочів, то можете додати свої улюблені в це блюдо. Це можуть бути кубики кабачка або баклажана, скибочки картоплі, і навіть шматочки гарбуза. Пробуйте!
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Перецьь болгарський - 2 штуки
- Грудинка - 100 грам
- Вино сухе - 1 Склянка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Базилік - За смаком
- Кріп - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
1. Лук почистіть і наріжте кубиком.
2. Обсмажте з маслом до прозорості.
3. Яловичину помийте і наріжте.
4. Додайте до цибулі і обсмажте все разом, потім додайте вино і тушкуйте на невеликому вогні 1 час.
5. Всі овочі почистіть і видаліть насіння. Наріжте помідори кубиком, часник -довільний, перець - соломкою, а моркву натріть на тертці.
6. Надішліть в сковороду, перемішайте і тушкуйте ще 30 хвилин.
7. Грудинку наріжте соломкою і додайте в сковороду разом з лавровим листом.
8. Гасіть ще 15 хвилин і подавайте до столу. Смачного!