Лосось теріякі
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю червону рибу у всіх її варіаціях. Нещодавно спробувала нову для себе. І сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати лосось теріякі. Це ніжна рибка під азіатським кисло-солодким соусом.
Що може підійти як гарнір для такої рибки? звичайно, щось нейтральне. І, скінчено, це буде відварений рис - ідеальний і майже всюди доречний азіатський гарнір.
До речі, частина цукру ви можете замінити медом, тоді соус буде ще ароматні.
- Філе лосося - 600 штук
- Соус "теріякі" - 3 Ст. Ложки
- Соус "хойсін" - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 70 грам
- Часник - 3 зубчики
- Імбир тертий - 2 чайних ложки
- Кунжут - За смаком
- Цибуля зелена - За смаком
Підготуйте продукти. Рибу поріжте на невеликі стейки.
Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти, крім риби, в мисці.
Перемістіть рибу в соус і залиште маринуватися на 20 хвилин. Духовку розігрійте до 200 градусів.
Запечіть рибу в духовці протягом 13-16 хвилин.
Маринад прокип'ятіть в сотейнику хвилини 4, щоб він загус.
Готову рибку змастіть соусом, присипте кунжутом за смаком і зеленою цибулькою.