Рецепт Лосось теріякі фото

Лосось теріякі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Лосось , Риба та морепродукти , Часник , Імбир
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Я обожнюю червону рибу у всіх її варіаціях. Нещодавно спробувала нову для себе. І сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати лосось теріякі. Це ніжна рибка під азіатським кисло-солодким соусом.

Опис приготування:

Що може підійти як гарнір для такої рибки? звичайно, щось нейтральне. І, скінчено, це буде відварений рис - ідеальний і майже всюди доречний азіатський гарнір.

До речі, частина цукру ви можете замінити медом, тоді соус буде ще ароматні.

  • Філе лосося - 600 штук
  • Соус"Теріякі" - 3 Ст. Ложки
  • Соус"Хойсін" - 3 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Цукор коричневий - 70 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Імбир тертий - 2 чайних ложки
  • Кунжут - За смаком
  • Цибуля зелена - За смаком
лосось теріякі - фото крок 1
Підготуйте продукти. Рибу поріжте на невеликі стейки.
лосось теріякі - фото крок 2
Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти, крім риби, в мисці.
лосось теріякі - фото крок 3
Перемістіть рибу в соус і залиште маринуватися на 20 хвилин. Духовку розігрійте до 200 градусів.
лосось теріякі - фото крок 4
Запечіть рибу в духовці протягом 13-16 хвилин.
лосось теріякі - фото крок 5
Маринад прокип'ятіть в сотейнику хвилини 4, щоб він загус.
лосось теріякі - фото крок 6
Готову рибку змастіть соусом, присипте кунжутом за смаком і зеленою цибулькою.

Схожі рецепти