Рецепт Локшина домашня на курячому бульйоні фото

Локшина домашня на курячому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня , Киргизька кухня
Тісто, Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Курка або перепела для домашньої локшини - ідеальний варіант. Сама локшина готується досить швидко на 1 яйце (якщо ємність каструлі більш 3л). Відмінний ситний обід для всієї родини, а головне - смачний!

Смачна локшина домашня на курячому бульйоні - це ситний обід для всієї родини. Для вашої кулінарної скарбнички ще один простий і доступний рецепт першого страви. Якщо немає часу розгортати домашню локшину, можна купити вже готову або зовсім замінити іншими макаронними виробами.

  • Курка - 300 грам (або перепела)
  • Яйце - 1 штук
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штук
  • Зелень - За смаком
  • Борошно - 1 склянок
  • Сіль і спеції - За смаком
локшина домашня на курячому бульйоні - фото крок 1
1. Ставимо бульйон: в холодну воду опускаємо птицю (в даному випадку - це половинка тушки перепілки і 1 куряча ніжка), доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо і приправляємо за смаком. Варимо до готовності м'яса (приблизно 30 хвилин).
локшина домашня на курячому бульйоні - фото крок 2
2. Коли м'ясо буде готове, дістаньте його на тарілку, а тим часом відправте в бульйон нарізану кубиками картоплю. Локшина готується без додавання картоплі (в деяких варіантах), але нашій родині подобається більше з нею.
локшина домашня на курячому бульйоні - фото крок 3
3. Домашня локшина готується швидко: змішайте борошно з яйцем (борошна - скільки візьме), додайте сіль і замісити круте тісто. Потім розкачати пласт, поверніть його і наріжте тонко. Якщо у вас є обладнання для приготування пасти, ваша локшина буде гідна окремої уваги.
локшина домашня на курячому бульйоні - фото крок 4
4. Цибулю і моркву нарізаємо і підсмажуємо на рослинній або вершковому маслі (як більше подобається). Коли закипить картопля, надішліть піджарку в бульйон.
локшина домашня на курячому бульйоні - фото крок 5
5. Із зелені я додаю кріп і зелена цибуля. Локшину відправте в бульйон тоді, коли картопля буде майже готовий.
локшина домашня на курячому бульйоні - фото крок 6
6. Доведіть до кипіння, варіть ще пару хвилин, після чого зніміть з вогню. Локшину краще не переварювати, а навпаки залишити трохи твердої (вона дійде в процесі охолодження).
локшина домашня на курячому бульйоні - фото крок 7
7. М'ясо можна додати порційно, а можна в каструлю разом з локшиною.

Схожі рецепти