Рецепт Ліванський салат фото

Ліванський салат
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Овочі , Зелень , Крупи , Помідор , Манна крупа
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Цей ароматний салат родом з Лівану. Він легкий, смачний, але при цьому досить ситний. А завдяки тому, що в рецепт входить безліч зелені, він ще й багатий вітамінами!

Опис приготування:

Ліванський салат - блюдо середземноморської кухні з особливого виду пшеничної крупи - булгур, дрібно посіченою петрушки, помідора і лука, заправлений оливковою олією і лимонним соком. Решта інгредієнти можуть варіюватися, часто додають різну зелень і спеції. Очищені не кип'ятити, його запарюють гарячою водою і наполягають. Петрушки і трав кладеться дуже багато. Не бійтеся спробувати цей салат, це не тільки дуже корисно і смачно, він ще й готується дуже просто. Я розповім вам докладно, як приготувати ліванський салат.

  • Манна крупа - 100 грам
  • Помідор - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • М'ята - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Лимон - 1 штука
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
ліванський салат - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
ліванський салат - фото крок 2
Булгур залийте окропом, накрийте і дайте постояти 15 хвилин.
ліванський салат - фото крок 3
Зелень помийте і дрібно наріжте.
ліванський салат - фото крок 4
Помідор обшпарте окропом, зніміть шкірку. Наріжте дрібно кубиком.
ліванський салат - фото крок 5
Якщо залишилася вода в запареному булгуром, злийте її. У салатник соєденіте зелень, нарізаний помідор, манна крупа.
ліванський салат - фото крок 6
З'єднайте 2 немає. L. Лимонного соку і оливкове масло. Полийте соусом салат.
ліванський салат - фото крок 7
Перемішайте салат і подавайте в одному великому салатнику або порційно.
ліванський салат - фото крок 8
Салат дуже хороший як гарнір.
Смачного!

Схожі рецепти