Листковий салат з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний листковий салат з розряду "зиязиках" . Можна готувати і як повсякденне, і як святкове блюдо.
Листкові салати завжди виглядають красиво, їх можна подавати як на великому блюді, так і кожному гостю в окремому посуді. Вони завжди ситні, соковиті і завжди популярні. Пропоную вам ще один варіант листкового салату. Рецепт приготування листкового салату з шинкою дуже легкий, продукти всі доступні і порівняно недорогі. Прикрасити такий салат легко зможе будь-яка господиня. Перед вами рецепт салату з шинкою з фото. Сподіваюся, що все зрозуміло і у вас не виникне питань в процесі приготування. Удачі вам!
- Шинка - 150 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Гриби - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Консервований горошок - 100-150 грам
- Сир - 100 грам
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 150 грам
Картоплю відварюємо і охолоджуємо. Очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Викладаємо на плоске блюдо першим шаром. Солимо і змащуємо майонезом.
Гриби чистимо, миємо й нарізаємо на дрібні кубики. Обсмажуємо на рослинному маслі. Солимо. Остужаем, видаляємо надлишки масла і викладаємо шаром на картоплю. Злегка змащуємо майонезом.
Очищаємо цибулину і дрібно нарізаємо. Цибуля в цей салат можна додавати сирим, а можна посмажити з грибами. Викладаємо цибулю на грибний шар і промазуємо майонезом.
Наступний шар - консервований горошок. Його теж промазуємо майонезом.
Нарізаємо шинку на маленькі кубики. Можна натерти на крупній тертці. Цей шар також промазуємо майонезом.
Наступний шар - сирний. Натираємо сир на тертці, викладаємо на шинку і змащуємо.
Ну ось і завершальний шар - натерті на тертці яйця. Відправляємо готовий салат в холодильник мінімум на годину.