Ліонський салат
(покроковий рецепт з фото)
Красивий і одночасно елегантний ліонський салат, де все дуже гармонійно поєднується між собою. Салат для гурманів, які не готові ускладнювати життя приготуванням хитромудрої їжі!
Рецепт ліонського салату я взяла в одній кулінарній книзі європейської кухні. Такий салат подають практично у всіх французьких ресторанах, та й вдома приготувати його нескладно - інгредієнти нескладні, процедура приготування ще простіше. Рекомендую спробувати!
- Часник - 1 зубчик (подрібнити)
- Багет - 1/2 скибочки (нарізати кубиками)
- Морська сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Бекон - 4 скибочки
- Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Luk-salotų - 1 штука (дрібно нарізати)
- Яйця - 4 штуки
- Білий оцет - 1 Чайна ложка
- Листя салату (фриз) - 250 грам
Щоб зробити крутонами, в сотейнику розігрійте 1 столову ложку оливкової і вершкового масла. Додайте часник і обсмажуйте протягом 1 хвилини. Потім додайте кубики хліба і обсмажте до золотистого кольору, близько 5 хвилин. Приправте сіллю і перцем.
Відкладіть готовий сухарики в сторону. У цій же сковороді обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки. Відкладаємо в сторону.
Приготуйте яйця-пашот. У каструльці з невисокими краями закип'ятіть воду і, помішуючи ложкою по колу, в утворену воронку влийте яйце. Воронка повинна бути якомога крутіше, а яйце потрібно опускати якнайнижче до води, тоді воно краще збереже форму. Варіть рівно 1 хвилину. Потім зніміть з вогню і залиште яйце на 10 хвилин у гарячій воді. Потім виловити яйце шумівкою або ложкою. Дати стекти воді. Обрізати зайві "хвости" від білка (якщо вони утворилися звичайно! ).
Готуємо соус. Змішайте 2 столові ложки оливкової олії і 1 столову ложку жиру, що залишився після бекону (пропустіть його через сито), білий винний оцет і гірчицю. Приправити сіллю і перцем. Соус повинен бути підігрітим.
Фризе поливаємо соусом, потім все викладаємо в тій послідовності як показано на фото.