Куряче м'ясо в апельсиновому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Уже давно хотів приготувати курочку в солодким соусі, адже м'ясо і ягідний або фруктовий соус - це завжди вдале поєднання! А ви знаєте, як приготувати куряче м'ясо в апельсиновому соусі? розповідаю!
Гостро-солодка курка з рисом - це щось! Ви можете використовувати будь-які частини курячої тушки. Мені все ж подобається м'якоть, тому попередньо обрізаю м'ясо з кістки, якщо використовую стегна, можна просто взяти куряче філе. Подавайте блюдо гарячим, найкраще з гарніром з каші, макаронів або печених овочів.
- Апельсин - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 0, 5 Ст. Ложки
- Корінь імбиру - 10 грам
- Часник - 1 зубчик
- Пластівці червоного перцю - 1 щіпка
- Кукурудзяний крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
- Курячі стегна без кістки - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Приготований рис - 4 склянки
- Зелена цибуля - 2 штуки
1. Промийте апельсин, вичавити сік, повинно вийти ½ склянки. Натріть цедру апельсина.
2. Помийте і натріть імбир, почистіть і подрібніть часник. Змішайте в каструлі апельсиновий сік, 1 чайну ложку цедри апельсина, імбир, часник, рисовий оцет, пластівці червоного перцю, коричневий цукор, соєвий соус, ½ столової ложки кукурудзяного крохмалю. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, варіть на середньому або мінімальному вогні 3-5 хвилин поки соус не стане густим, потім вимкніть вогонь.
3. Підготуйте м'ясо, для цього обріжте зайвий жир, очистіть від шкірки і поріжте шматочками по 1, 5 см.
4. В окрему миску збийте яйце, додайте 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, перець і сіль. Збийте до легкої піни.
5. Покладіть шматочки курки в збиті яйця і перемішайте, щоб всі шматочки покрилися сумішшю.
6. Нагрійте велику сковороду з рослинним маслом, викладіть шматочки курки в сковороду одним шаром і готуйте протягом 2-3 хвилин поки курка не стане золотисто-коричневого кольору, потім переверніть м'ясо і готуйте з іншого боку ще 2-3 хвилини.
7. Вимкніть вогонь і полийте зверху апельсиновим соусом, перемішайте.
8. Помийте і подрібніть зелену цибулю, якщо залишився апельсин, то наріжте його часточками. Посипте зеленою цибулею м'ясо, викладіть шматочки апельсина.
9. Подавайте куряче м'ясо в апельсиновому соусі з рисом. Смачного!