Курка в винному соусі з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати курку в винному соусі з печерицями. Це смачне блюдо, дуже ситне, з ароматним соусом з грибів на основі вершків і вина.
Для приготування цього рецепту можна використовувати не тільки шампіньйони, але і будь-які інші гриби, наприклад, гливи. Якщо блюдо будуть їсти діти, і ви боїтеся, що в складі є алкоголь, то можете його не додавати і замінити на курячий бульйон. Але по правді в процесі приготування весь алкоголь випарується, залишиться тільки чудовий аромат.
- Куряче філе - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Печериці - 300-350 грам
- Вино біле - 60 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У сковороді розігрійте олію. Курячі грудки розрізати на пластини товщиною 2 см. Додати сіль, поперчіть, додайте трохи улюблених спецій, потім викладіть їх в сковороду і обсмажуйте по 3 хвилини з кожного боку. Зверху грудки повинні отримати золотистий колір, а всередині бути майже готовими.
Поки грудки смажаться, цибуля і часник очистіть і дрібно наріжте.
Печериці очистіть, наріжте пластинами завтовшки 5-7 мм.
Коли грудки обсмажити, зніміть їх з плити і відкладіть.
Надішліть в розігріту сковороду цибулю і часник, обсмажте до м'якості.
Додайте гриби, сіль і перець, готуйте 5-7 хвилин.
Потім додайте в сковороду вино, прогрійте його кілька хвилин.
Додайте борошно, добре розмішайте, щоб вона не зібралася в грудочки. В кінці влийте вершки і перемішайте. Доведіть соус до кипіння.
Поверніть курячі грудки в сковороду і прогрійте їх разом з соусом протягом 5 хвилин.
Блюдо готово! подавайте гарячим, прикрасивши петрушкою.
Смачного!