Курка під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситне, ароматне і ніжне блюдо пропоную повторити на своїй кухні. Це апетитна курка під соусом бешамель в домашніх умовах, яку можна доповнити грибами або овочами за смаком.
В рецепт приготування курки під соусом бешамель можна використовувати як відварне, так і обсмажене заздалегідь філе. Таке блюдо стане відмінною ідеєю, прекрасно поєднується з будь-яким гарніром.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 500-600 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Білий перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Куряче філе - 350 грам
- Сир - 200 грам
- Гриби - 150 грам (по бажанню)
1. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розтопити вершкове масло.
2. У розтоплене масло всипати просіяне борошно невеликими порціями. Постійно помішуючи, довести до однорідної консистенції без грудочок.
3. Влити тонкою цівкою молоко. Посолити, додати перець і мускатний горіх. Більш ароматної курка під соусом бешамель в домашніх умовах буде зі спеціями або прованськими травами, наприклад. Уварити трохи соус до загусання.
4. В даному випадку використовується вже готова курочка, розібрана на волокна. А ще в доповнений цей простий рецепт курки під соусом бешамель смаженими грибами. Сир потрібно натерти на середній терці.
5. Курку з грибами з'єднати і відправити в соус. Як випливає все перемішати. Жароміцних форму трохи змастити маслом і викласти все рівним шаром. Засипати тертим сиром і відправити в розігріту духовку хвилин на 10-15, поки скоринка не стане апетитною.
6. Готову страву трохи остудити, нарізати порційними шматочками і присипати свіжою зеленню. Ось такий варіант, як приготувати курку під соусом бешамель. Можна спробувати, що вийшло.