Рецепт Кулес з Pšeno фото

Кулес з Pšeno
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Крупи, Пшоно і пшениця, Шинка, Сало
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Супи

Дуже густий суп, який більше схожий на пшоняну кашу - це все про куліш. Блюдо популярно в Україні, Білорусі, Казахстані і Болгарії. Розповім вам, як приготувати куліш з пшона.

Такий суп можна приготувати не тільки вдома, але також на відкритому вогні в казані. Можна приготувати вегетаріанський варіант без м'яса, тільки з овочами. Суп дуже схожий на кашу, тому не лякайтеся, якщо у вас вийшла дуже густа і в'язка консистенція. Справжній куліш роблять на підсмаженні з сала або бекону.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Вода - 5 склянок
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Шинка - 200 грам
  • Сало - 100 грам
  • Зелена цибуля - За смаком
  • Сіль - За смаком
1
Гарненько промийте крупу і викладіть її в каструлю, залийте водою і відправте на вогонь, доведіть суміш до кипіння.
2
Очистіть картоплю і наріжте її невеликими шматочками. Як тільки вода закипіла, відразу ж викладіть в каструлю картоплю, зменшіть вогонь і варіть.
3
Наріжте дрібно сало і шинку. Обсмажте їх на розпеченій сковороді, додайте подрібнену ріпчасту цибулю.
4
Коли пшоно вже зварилася, перекладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і посоліть.
5
Накрийте каструлю кришкою і настоюйте 15 хвилин. Подавайте гаряче блюдо до столу, прикрасивши його зеленою цибулею.

Схожі рецепти