Кулес з Pšeno
(покроковий рецепт з фото)
Дуже густий суп, який більше схожий на пшоняну кашу - це все про куліш. Блюдо популярно в Україні, Білорусі, Казахстані і Болгарії. Розповім вам, як приготувати куліш з пшона.
Такий суп можна приготувати не тільки вдома, але також на відкритому вогні в казані. Можна приготувати вегетаріанський варіант без м'яса, тільки з овочами. Суп дуже схожий на кашу, тому не лякайтеся, якщо у вас вийшла дуже густа і в'язка консистенція. Справжній куліш роблять на підсмаженні з сала або бекону.
- Пшоно - 1 Склянка
- Вода - 5 склянок
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Шинка - 200 грам
- Сало - 100 грам
- Зелена цибуля - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Гарненько промийте крупу і викладіть її в каструлю, залийте водою і відправте на вогонь, доведіть суміш до кипіння.
2
Очистіть картоплю і наріжте її невеликими шматочками. Як тільки вода закипіла, відразу ж викладіть в каструлю картоплю, зменшіть вогонь і варіть.
3
Наріжте дрібно сало і шинку. Обсмажте їх на розпеченій сковороді, додайте подрібнену ріпчасту цибулю.
4
Коли пшоно вже зварилася, перекладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і посоліть.
5
Накрийте каструлю кришкою і настоюйте 15 хвилин. Подавайте гаряче блюдо до столу, прикрасивши його зеленою цибулею.