Кучмачі з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Смачне грузинське блюдо з яловичих субпродуктів для сімейного обіду. Смачно, порівняно дешево і готувати дуже легко. Отже, показую як готувати кучмачі з яловичини.
Такі прості продукти в поєднанні з ароматними спеціями - і у вас на столі чудове блюдо грузинської кухні. Кучмачі прекрасно підійде для невеликого сімейного обіду. Вони, хто любить субпродукти, будуть приємно здивовані, відкривши новий смак таких простих інгредієнтів. Хочу розповісти вам, як зробити кучмачі з яловичини. Рецепт приготування кучмачі з яловичини досить простий, але страва вийде таким смачним, как-будто ви дуже довгий час чаклували над ним біля плити. При подачі на стіл посипаємо наша страва зернами граната і приємного апетиту!
- Яловича печінка - 400 грам
- Яловиче серце - 400 грам
- Яловиче легке - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Гранат - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Вино червоне сухе - 150-200 мілілітрів
- Червоний гострий перець - 1 штука
- Сушений базилік - 1 Чайна ложка
- Сушений барбарис - 1 Чайна ложка
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
Насамперед ставимо варитися серце. Це займе приблизно 1.5-2 годину.
Нарізаємо легкі невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі на середньому вогні хвилин 15.
Додаємо нарізане варене серце і обсмажуємо з легкими хвилин 10. Печінка очищаємо від плівок і нарізаємо шматочками. Додаємо до решти субпродуктів і продовжуємо обсмажувати ще 10 хвилин.
Змішуємо всі прянощі і часник. Додаємо щіпку солі і трохи вина і ретельно розтираємо все це.
Цибулю чистимо і обсмажуємо на окремій сковорідці.
Як тільки печінку почне біліти, заливаємо наші обсмажені шматочки вином і випаровуємо його хвилин 10.
Потім додаємо обсмажену цибулю і розтерті спеції. Стежимо, щоб рідина в нашому блюді була присутня. За необхідності доливаємо воду, вино або бульйон. Протушкувати наше блюдо на маленькому вогні хвилин 15 і все готово.