Крокети з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Крокети з нуту - закуска з східним відтінком. Готовий нут для крокетов можна перемолоти блендером або м'ясорубкою, а можна використовувати і грубо порубаний нут. Таке блюдо виглядає більш колоритно.
Як приготувати крокети з нуту?
1. Нут треба промити і замочити в холодній воді на ніч. У нього можна додати пару чайних ложок соди, щоб нут став м'яким. З ранку промийте нут. Його можна прокрутити через м'ясорубку або збити блендером, а можна залишити цілісним (якщо він - м'який).
2. Скибочки білого хліба замочіть в молоці або воді, відіжміть.
3. Чистий цибулю, часник. Разом з хлібом перейдіть їх через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні.
4. У мисці змішайте нут, подрібнені цибулю, часник і хліб. Додайте до них спеції, борошно і замісіть фарш.
5. З отриманого фаршу мокрими руками сформуйте крокети, обваляйте їх в панірувальних сухарях або кунжуті.
6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте масло і обсмажте крокети до готовності. Можна крокети і запікати в духовці. У такому випадку їх треба викласти на застелений пергаментом деко і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до золотисто-коричневого кольору.
Крокети з нуту готові!
Смачного!
- Гайка - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Білий хліб - 2-3 скибочок (без корок)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Кунжут або панірувальні сухарі- 4-5 Ст. Ложок
- Спеції: куркума, петрушка - За смаком
1. Нут треба промити і замочити в холодній воді на ніч. У нього можна додати пару чайних ложок соди, щоб нут став м'яким. З ранку промийте нут. Його можна прокрутити через м'ясорубку або збити блендером, а можна залишити цілісним (якщо він - м'який).
2. Скибочки білого хліба замочіть в молоці або воді, відіжміть.
3. Чистий цибулю, часник. Разом з хлібом перейдіть їх через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні.
4. У мисці змішайте нут, подрібнені цибулю, часник і хліб. Додайте до них спеції, борошно і замісіть фарш.
5. З отриманого фаршу мокрими руками сформуйте крокети, обваляйте їх в панірувальних сухарях або кунжуті.
6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте масло і обсмажте крокети до готовності. Можна крокети і запікати в духовці. У такому випадку їх треба викласти на застелений пергаментом деко і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до золотисто-коричневого кольору.
Крокети з нуту готові!
Смачного!