Рецепт Крокети з нуту фото

Крокети з нуту
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Бобові
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Kroketи

Крокети з нуту - закуска з східним відтінком. Готовий нут для крокетов можна перемолоти блендером або м'ясорубкою, а можна використовувати і грубо порубаний нут. Таке блюдо виглядає більш колоритно.

Як приготувати крокети з нуту?

1. Нут треба промити і замочити в холодній воді на ніч. У нього можна додати пару чайних ложок соди, щоб нут став м'яким. З ранку промийте нут. Його можна прокрутити через м'ясорубку або збити блендером, а можна залишити цілісним (якщо він - м'який).

2. Скибочки білого хліба замочіть в молоці або воді, відіжміть.

3. Чистий цибулю, часник. Разом з хлібом перейдіть їх через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні.

4. У мисці змішайте нут, подрібнені цибулю, часник і хліб. Додайте до них спеції, борошно і замісіть фарш.

5. З отриманого фаршу мокрими руками сформуйте крокети, обваляйте їх в панірувальних сухарях або кунжуті.

6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте масло і обсмажте крокети до готовності. Можна крокети і запікати в духовці. У такому випадку їх треба викласти на застелений пергаментом деко і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до золотисто-коричневого кольору.

Крокети з нуту готові!

Смачного!


  • Гайка - 250 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Білий хліб - 2-3 скибочок (без корок)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Кунжут або панірувальні сухарі- 4-5 Ст. Ложок
  • Спеції: куркума, петрушка - За смаком
Як приготувати крокети з нуту?

1. Нут треба промити і замочити в холодній воді на ніч. У нього можна додати пару чайних ложок соди, щоб нут став м'яким. З ранку промийте нут. Його можна прокрутити через м'ясорубку або збити блендером, а можна залишити цілісним (якщо він - м'який).

2. Скибочки білого хліба замочіть в молоці або воді, відіжміть.

3. Чистий цибулю, часник. Разом з хлібом перейдіть їх через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні.

4. У мисці змішайте нут, подрібнені цибулю, часник і хліб. Додайте до них спеції, борошно і замісіть фарш.

5. З отриманого фаршу мокрими руками сформуйте крокети, обваляйте їх в панірувальних сухарях або кунжуті.

6. У сковороді на середньому вогні нагрівайте масло і обсмажте крокети до готовності. Можна крокети і запікати в духовці. У такому випадку їх треба викласти на застелений пергаментом деко і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до золотисто-коричневого кольору.

Крокети з нуту готові!

Смачного!

Схожі рецепти