Крокети з цукіні і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Крокети - це французьке гаряче блюдо, яке на вигляд схоже на котлети. Його готують з овочевого пюре або фаршу. Роблять довгасті вироби, які обвалюють в паніровці і смажать. Все просто!
Ми з вами змінимо класичний рецепт. По перше, замість фаршу буде дещо інше, по-друге, у нас присутній начинка, а по-третє, блюдо будемо запікати. Ідеальне поєднання хрусткої скоринки і м'якою серцевини з розплавленим сиром. Вже слинки потекли!
- Картопля - 1 кілограм
- Шинка - 400 грам
- Cukini - 2 штуки
- Моцарелла - 250 грам
- Rikotta - 300 грам
- Панірувальні сухарі - 500 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Картопля і цукіні помийте і наріжте великими шматками.
2. Закип'ятіть велику кількість води. Додайте в неї картопля. Варіть його протягом 10 хвилин.
3. Потім додайте цукіні. Варіть овочі разом ще 5 хвилин.
4. Потім воду злийте, а овочі подрібніть виделкою в пюре.
5. У блендері подрібніть шинку з молоком і риккотой в кашку.
6. Далі овочеву і сирну маси з'єднайте, додавши половину сухарів. Все ретельно перемішайте.
7. Після цього робіть коржі з фаршу, а в центр викладайте по шматочку сиру.
8. Потім зліпите вироби і покрийте їх сухарями.
9. Викладіть крокети на деко. Зверху полийте їх маслом.
10. Випікайте крокети протягом 25 хвилин при 180 градусах. В останні 10 хвилин переверніть вироби на іншу сторону. Смачного!