Креветки, смажені з часником
(покроковий рецепт з фото)
Креветки - це дуже смачна закуска не тільки до пива, але і на фуршет або для святкового столу. Їх можна зварити, обсмажити або запекти. Розповідаю, як приготувати креветки, смажені з часником.
Креветки добре поєднуються з вершками, зі сметаною, з часником, ароматними травами і зеленню. Готуються креветки цілком, а до столу їх подають вже остиглими. Вони добре поєднуються з салатом зі свіжої зелені або овочів. Це така закуска, яка також підійде до гарячого відварного рису або локшини.
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Креветки - 700 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 6 зубчиків
- Курячий бульйон (вода) - 1/4 склянки
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 0, 5 пучка
1
Креветки очистіть (видаліть кишку і відріжте вусики), потім гарненько промийте їх і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Розтопіть в сковороді дві ложки вершкового масла.
2
У сковороду викладіть креветки і за смаком покладіть трохи солі і перцю. Обсмажуйте кілька хвилин до утворення рожевого кольору, потім відразу перекладіть в тарілку.
3
Поверніть сковороду на вогонь, додайте дрібно нарізаний часник, обсмажуйте 1 хвилину, потім влийте бульйон, сік одного лимона.
4
Гасіть вміст сковороди 1-2 хвилини, додавайте по столовій ложці вершкового масла, щоб воно розтануло.
5
Як тільки все масло розтануло, відразу викладіть креветки, додайте дрібно посічену петрушку. Подавайте блюдо відразу після приготування.