Рецепт Креветки, смажені з часником фото

Креветки, смажені з часником
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Часник
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На швидку руку , На святковий стіл , День народження , Фуршет
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Креветки - це дуже смачна закуска не тільки до пива, але і на фуршет або для святкового столу. Їх можна зварити, обсмажити або запекти. Розповідаю, як приготувати креветки, смажені з часником.

Опис приготування:

Креветки добре поєднуються з вершками, зі сметаною, з часником, ароматними травами і зеленню. Готуються креветки цілком, а до столу їх подають вже остиглими. Вони добре поєднуються з салатом зі свіжої зелені або овочів. Це така закуска, яка також підійде до гарячого відварного рису або локшини.

  • Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
  • Креветки - 700 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часник - 6 зубчиків
  • Курячий бульйон (вода) - 1/4 склянки
  • Лимон - 1 штука
  • Петрушка - 0, 5 пучка
1
Креветки очистіть (видаліть кишку і відріжте вусики), потім гарненько промийте їх і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Розтопіть в сковороді дві ложки вершкового масла.
2
У сковороду викладіть креветки і за смаком покладіть трохи солі і перцю. Обсмажуйте кілька хвилин до утворення рожевого кольору, потім відразу перекладіть в тарілку.
3
Поверніть сковороду на вогонь, додайте дрібно нарізаний часник, обсмажуйте 1 хвилину, потім влийте бульйон, сік одного лимона.
4
Гасіть вміст сковороди 1-2 хвилини, додавайте по столовій ложці вершкового масла, щоб воно розтануло.
5
Як тільки все масло розтануло, відразу викладіть креветки, додайте дрібно посічену петрушку. Подавайте блюдо відразу після приготування.

Схожі рецепти