Котлети по-Новосибірськ
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати котлети по-Новосибірськ? Насправді дуже просто. Це звичні м'ясні котлети в оболонці з клярі і шматочків батона. Підходять для всіх випадків життя, коли хочеться ситно поїсти.
Котлети по-Новосибірську дуже смачні. По суті, це звична котлета в складній паніровці з кубиків білого батона. Краще брати вчорашній батон, щоб при нарізанні він не кришився. До складу фаршу хліб або хлібні крихти не входить.
- Яловичина - 700 грам
- Кнопка - 1 штука
- Яйце - 2 штуки (для панірування)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
- Вода - 0, 5-1 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Для приготування страви яловичину перекрутити на м'ясорубці до стану однорідного фаршу. Можна взяти покупної фарш.
До фаршу додайте дрібно нарізану цибулю.
Додайте до маси сіль, спеції за смаком. Я використовувала суміш перців, мелену перуку і розмарин сушений.
Масу добре вимішайте, додавши 0, 5 склянки питної води. Це додасть котлет соковитості. М'ясо добре вбирає воду. Котлети ліпляться легко. З отриманого фаршу сформуйте котлетку. Обваляйте її в борошні.
Батон наріжте невеликими кубиками. Краще не використовувати для панірування корочку батона. При обсмажуванні вона перша підгорає.
Занурте котлету в борошні у збите яйце, а після вивалявся її в сухарях так, щоб кубики хліба повністю покрили котлети з усіх боків.
Обсмажте котлети на сковороді з усіх боків до готовності. Я накривала сковороду кришкою, щоб котлета всередині добре пропарити і не була сирою. Готувати потрібно на невеликому вогні, щоб хліб не горів. Для надійності можна обсмажені котлети помістити на деко і трохи потримати в гарячій духовці при 200 градусах. Досить буде 5-10 хвилин. Ви точно будете впевнені, що котлета несирая.
Подайте котлети до столу на листі салату або з будь-яким гарніром, овочевим салатом.