Котлети «Ала-Тоо»
(покроковий рецепт з фото)
Ці котлети подобаються всім, а особливо любителям київських котлет. За рахунок усіх складових вони виходять великими і дуже ситними. Заходьте і угощайтесь.
Котлети «Ала-тоо» відносяться до кухні Киргизії. Звичайно вони зажадають від вас трохи більше часу ніж звичайні, але результат того вартий. Зелень можна взяти на свій розсуд. Кількість котлет залежить від розміру яєць. Чим більше будуть яйця, тим кількість котлет буде менше і крупніше вийдуть. Формувати котлети зручніше вологими руками. Також їх можна заготовити про запас, заморозив. Розморожувати потрібно в холодильнику, тоді масло не встигне розтанути. Щоб фарш був щільним, після перемішування потрібно гарненько його відбити. Для цього фарш піднімають над мискою і кидають назад. Так роблять приблизно двадцять разів. Панірування повинна дуже щільно облягати котлети, це допоможе маслу залишитися всередині. До них підходить будь-який гарнір, да просто з овочами буде смачно. Смачного!
- Фарш яловичий - 700 грам
- Куряче яйце - 6 штук(5 ш - варені, 1 ш - льезон)
- Вершки 10% - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Зелень - 1 пучок
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 200 мілілітрів