Рецепт Котлети «Ала-Тоо» фото

Котлети «Ала-Тоо»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Киргизька кухня
М'ясо , Фарш
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 5 хв.

Ці котлети подобаються всім, а особливо любителям київських котлет. За рахунок усіх складових вони виходять великими і дуже ситними. Заходьте і угощайтесь.

Опис приготування:

Котлети «Ала-тоо» відносяться до кухні Киргизії. Звичайно вони зажадають від вас трохи більше часу ніж звичайні, але результат того вартий. Зелень можна взяти на свій розсуд. Кількість котлет залежить від розміру яєць. Чим більше будуть яйця, тим кількість котлет буде менше і крупніше вийдуть. Формувати котлети зручніше вологими руками. Також їх можна заготовити про запас, заморозив. Розморожувати потрібно в холодильнику, тоді масло не встигне розтанути. Щоб фарш був щільним, після перемішування потрібно гарненько його відбити. Для цього фарш піднімають над мискою і кидають назад. Так роблять приблизно двадцять разів. Панірування повинна дуже щільно облягати котлети, це допоможе маслу залишитися всередині. До них підходить будь-який гарнір, да просто з овочами буде смачно. Смачного!

  • Фарш яловичий - 700 грам
  • Куряче яйце - 6 штук(5 ш - варені, 1 ш - льезон)
  • Вершки 10% - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Сухарі паніровочні - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Масло рослинне - 200 мілілітрів
котлети
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
котлети
Змішайте м'яке масло з рубаною зеленню. Скачайте п'ять кульок і приберіть в морозилку на одну годину.
котлети
У фарш додайте терті цибулю і часник. Приправити сіллю і poperčite.
котлети
Розріжте варені яйця навпіл і видаліть жовток. Вкладіть кульку масла в першу половину білка і закрийте другий.
котлети
Розділіть фарш на п'ять частин. Зробіть корж і покладіть на неї яйце. Сформуйте котлету.
котлети
Змішайте яйце і вершки. Занурте в масу котлету.
котлети
Обваляйте в сухарях.
котлети
Розігрійте масло і обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки.
котлети
Перекладіть в змащену маслом форму і готуйте в гарячій духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин.
котлети
Вийміть і відразу подавайте.
котлети
Смачного!

Схожі рецепти