Рецепт Ала-Тоо фото

Ала-Тоо
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Киргизька кухня
М'ясо, Баранина
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Ала-тоо - це страву киргизької кухні. Під такою назвою подається м'ясне блюдо з баранини. Може бути подано як котлети або як м'ясо-гриль. Як приготувати Ала-тоо (котлети)? Зараз розповім вам.

Як приготувати Ала-Тоо? Пропоную випробувати мій хороший і зрозумілий рецепт. У цього блюда є кілька варіацій. Як я вже казав, ця страва може бути приготовлено в двох видах. Я ж вибрала більш повсякденний варіант - котлети. Спробуйте і ви!

  • Баранина - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Куряче яйце сире - 1 штука
  • Молоко - 1 Склянка
  • Булка або батон - 70 грам
  • Сіль, перець, спеції за смаком - За смаком
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка (для обваливания)
  • Яйце куряче відварене - 4 штуки
  • Рослинна олія - За смаком
ала-Тоо - фото крок 1
М'ясо баранини перекрутити через м'ясорубку.
ала-Тоо - фото крок 2
Додайте сіль, спеції (чорний мелений перець, коріандр мелений, червоний мелений перець, паприка). Перемішайте до однорідності. До фаршу додайте склянку води, знову все вимішайте.
ала-Тоо - фото крок 3
Розмочити булку в молоці. Додайте розмочену булку до м'яса, перемішайте. Додайте яйця і подрібнену ріпчасту цибулю.
ала-Тоо - фото крок 4
Отримаємо однорідний фарш.
ала-Тоо - фото крок 5
Відваріть курячі яйця. Вийміть з вареного яйця жовток, а білок наріжте кубиком.
ала-Тоо - фото крок 6
Подрібніть зелену цибулю. Змішайте яєчний білок з цибулею. Злегка посолити. Наберіть трохи підготовленого фаршу на 1 котлету. З фаршу зробіть корж. На середину коржа викладіть начинку.
ала-Тоо - фото крок 7
З'єднайте краю коржі, надавши форму овальної котлети. Обваляйте її в борошні.
ала-Тоо - фото крок 8
На рослинному маслі обсмажте котлети з двох сторін.
ала-Тоо - фото крок 9
В кінці обсмажування влийте в сковороду трохи води і потримайте котлети як би на пару. Котлети будуть соковитіше, а ми будемо точно впевнені, що м'ясо проготовілось.