Ала-Тоо
(покроковий рецепт з фото)
Ала-тоо - це страву киргизької кухні. Під такою назвою подається м'ясне блюдо з баранини. Може бути подано як котлети або як м'ясо-гриль. Як приготувати Ала-тоо (котлети)? Зараз розповім вам.
Як приготувати Ала-Тоо? Пропоную випробувати мій хороший і зрозумілий рецепт. У цього блюда є кілька варіацій. Як я вже казав, ця страва може бути приготовлено в двох видах. Я ж вибрала більш повсякденний варіант - котлети. Спробуйте і ви!
- Баранина - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Куряче яйце сире - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Булка або батон - 70 грам
- Сіль, перець, спеції за смаком - За смаком
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (для обваливания)
- Яйце куряче відварене - 4 штуки
- Рослинна олія - За смаком
М'ясо баранини перекрутити через м'ясорубку.
Додайте сіль, спеції (чорний мелений перець, коріандр мелений, червоний мелений перець, паприка). Перемішайте до однорідності. До фаршу додайте склянку води, знову все вимішайте.
Розмочити булку в молоці. Додайте розмочену булку до м'яса, перемішайте. Додайте яйця і подрібнену ріпчасту цибулю.
Отримаємо однорідний фарш.
Відваріть курячі яйця. Вийміть з вареного яйця жовток, а білок наріжте кубиком.
Подрібніть зелену цибулю. Змішайте яєчний білок з цибулею. Злегка посолити. Наберіть трохи підготовленого фаршу на 1 котлету. З фаршу зробіть корж. На середину коржа викладіть начинку.
З'єднайте краю коржі, надавши форму овальної котлети. Обваляйте її в борошні.
На рослинному маслі обсмажте котлети з двох сторін.
В кінці обсмажування влийте в сковороду трохи води і потримайте котлети як би на пару. Котлети будуть соковитіше, а ми будемо точно впевнені, що м'ясо проготовілось.