Рецепт Копчена горбуша фото

Копчена горбуша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Фуршет
Страви копчені

Купили великий шматок червоний риби і боїтеся, що вона може зіпсуватися? розповім, як приготувати копчену горбушу. Ви можете довго зберігати рибку в пластиковому контейнері в холодильнику.

Перед копченням рибу мариную в суміші цукру, води і солі. Вийде гарна карамельна скоринка, а смак рибки буде трохи солодкуватий. Рибу можна їсти самостійно, а також використовувати для приготування різноманітних закусок, бутербродів. Це відмінне блюдо до фуршету або святкового столу.

  • Горбуші - 2-2, 3 кілограма
  • Холодна вода - 900 мілілітрів
  • Сіль - 1/3 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Кленовий сироп - 0, 5 склянки
1
У контейнер налийте воду, додайте цукор, сіль, сироп і гарненько розмішайте.
2
Вимийте рибу і витріть її насухо, потім розріжте на шматочки і викладіть в контейнер.
3
Надішліть рибу на добу в холодильник, а якщо шматочки великі, тоді краще на 28-30 годин.
4
Через необхідний час дістаньте рибу з маринаду, викладіть її на решітку і залиште на 2-4 годину, щоб вона гарненько висохла.
5
У коптильню встановіть піддон з водою, відправте рибу і почніть з температури 48 градусів, копти 2 годину.
6
Потім збільште температуру до 60 і готуйте ще 1 час, останню годину або два готуйте при температурі 79-80 градусів.
7
Дістаньте рибу з коптильні і залиште для охолодження, а потім перекладіть в сухий контейнер і зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти