Консервована спаржа
(покроковий рецепт з фото)
Консервована спаржа - це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, та й сама по собі вона хороша. Якщо захотіли законсервувати спаржу - читайте цей рецепт і у вас все вийде.
Sparzha - досить близька родичка цибулі. Але абсолютно не схожа на нього - у неї зовсім інший зовнішній вигляд і смак. І готують її теж зовсім по-іншому. Крім різних страв для негайного вживання спаржу ще і консервують. Роблять це в основному із зеленою спаржею - вона більш щільна і не така тендітна, як інші види. Якщо зацікавило - простий рецепт консервованої спаржі до ваших послуг Прості зрозумілі пояснення і покрокові фотографії допоможуть вам все зробити правильно. Рецепт консервованої спаржі розрахований на 2 півлітрові банки. Готуйте з задоволенням!
- Пучок зеленої спаржі - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Вода - 1 літр
Спаржу акуратно промити.
У каструлі закип'ятити воду, покласти спаржу. Бланшувати при температурі 90 градусів 5 хвилин. Дати стекти.
Часник почистити, дрібно нарізати.
Приготувати заливку. У каструлі змішати воду, сіль, оцтову есенцію. Довести до кипіння, але не кип'ятити.
На дно кожної півлітрової банки покласти по лавровому листу і по 2 нарізаних зубчика часнику. Підготовлену спаржу акуратно поставити в банки, залити гарячою заливкою. Банки зі спаржею стерилізувати 20 хвилин. Закупорити металевими кришками. Накрити чимось теплим і не чіпати до повного охолодження.