Kilkee, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам відмінний варіант смачної і простий закуски до пива. Мій чоловік просто обожнює кільку, запечену в духовці з різним спеціями і прянощами. Пропоную і вам спробувати приготувати її.
Kilkee, запечена в духовці, готується неймовірно просто, але, щоб вона вийшла дуже смачною, її потрібно, по перше, правильно вибрати, а по-друге, ретельно очистити і промити. Для надання особливого смаку рибку я іноді скроплюю її лимонним соком відразу після промивання і залишаю на 10 хвилин. Після цього рибка краще вбирає прянощі і стає більш ароматною. Ну що, хочете дізнатися, як приготувати кільку, запечену в духовці? Тоді читайте мій покроковий фоторецепт і негайно приступайте до приготування. Тим більше, що всі продукти дуже навіть доступні.
- Kilkee - 300 грам
- Спеції для риби - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Олія лляна - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кільку вибирайте морожену, але стежте, щоб льоду було не багато, а після розморожування риба зберегла форму і цілісність. Розморожену рибу очистіть від нутрощів, промийте під проточною водою і викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву рідину.
Викладіть кільку на деко, застелений фольгою.
Присипте кільку спеціями, перцем і сіллю. Збризніть лляною олією. Я раджу використовувати саме це масло, воно надає рибі особливий аромат, до того ж воно неймовірно корисне, тому його варто хоч потроху додавати в усі страви.
Накрийте зверху рибку ще одним шаром фольги і відправте в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. 15 хвилин запікайте під фольгою, а потім зніміть її і дайте рибку підрум'янитися.
Kilkee, запечена в духовці, готова. Подавайте її з будь-яким соусом, можна з тим же майонезом або сметаною з часником. Їжте із задоволенням!