Каварма з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Насичений смак цього традиційного болгарського страви сподобається тим, хто любить ситну домашню кухню, а все завдяки приголомшливому поєднанню овочів, грибів і м'яса.
Опис приготування:
Це приголомшливе блюдо ви можете спробувати в будь-якому болгарському ресторані, однак нам зовсім не обов'язково їхати так далеко, щоб втішити приголомшливим смаком такого жаркого, тому ми без особливих зусиль приготуємо каварму з баранини в домашніх умовах. Взагалі, в традиційній каварма крім баранини використовується багато овочів, але я вирішила трохи змінити рецептуру і додала в блюдо гриби - вийшло, на мій погляд, навіть дуже непогано. Рекомендую і вам спробувати цей рецепт приготування каварма з баранини, адже коли пробуєш таку смакоту, то розумієш, що не дарма болгарська кухня славиться своїми національними стравами.
- Баранина - 300 грам
- Гриби - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка свіжа - 50 грам
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, червона солодка паприка, кейбер (чабер), чебрець, базилік)
- Сіль - За смаком
У сковороду наливаємо невелику кількість масла і ставимо на середній вогонь. Коли вона гарненько нагріється, викладаємо на сковороду нарізану півкільцями цибулю і подрібнений часник, смажимо до золотистого кольору.
Баранину нарізаємо невеликими кубиками.
Гриби також подрібнюємо.
Коли цибуля і часник придбають золотистий відтінок, викладаємо на сковороду нарізане м'ясо.
Коли м'ясо трохи підсмажиться і змінить колір, додаємо гриби, продовжуємо смажити.
Через кілька хвилин каварму можна посолити і приправити спеціями.
Потім ми зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою, тушкуємо каварму на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин. Коли страва буде майже готове, додаємо до нього подрібнену петрушку і готуємо ще пару хвилин з відкритою кришкою. Ось тепер каварма готова.