Каварма
(покроковий рецепт з фото)
Друзі недавно відпочивали в Болгарії. Розповідали про побачене, про те, що вразило. Подруга знає моє захоплення кулінарією і запам'ятала для мене назва смачного болгарського страви. Будемо його готувати.
Як приготувати каварма? Даний рецепт розкриває всю красу і секрети приготування цього м'ясної страви. Від себе додам, що воно дуже полюбилося в моїй родині завдяки своєму смаку і насичуваності. Раджу спробувати і вам!
- Свинина - 700 грам
- Болгарський червоний перець - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Томатний сік - 1, 5-2 склянки
- Печериці - 100 грам
- Сіль, спеції - За смаком
Для приготування свинину нам потрібно вимити й обсушити. М'ясо наріжте невеликими кубиками, але не дуже дрібнити. М'ясо після приготування має залишатися м'яким і соковитим. Занадто маленькі шматочки м'яса віддадуть весь сік в бульйон, а саме м'ясо буде жорстким. Отже, м'ясо нарізаємо кубиками. Можна використовувати свинину. Рідше каварму роблять з курки.
У глибокій товстостінній каструлі або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте м'ясо в сотейнику з усіх боків. Після закладки м'ясо не перемішуйте близько 5 хвилин. Нижній шар м'яса прихопити, тільки zarumyanitsya. Перемішайте і тушкуйте 15 хвилин.
Коли м'ясо обсмажиться, додайте нарізаний болгарський червоний перець.
Додайте нарізану цибулю.
Додайте в каструлю нарізані печериці. Я використовую королівські печериці, але можна брати будь-які.
Влийте склянку томатного соку або додайте томати у власному соку. Тушіте про 1 годину, помішуючи. В кінці приготування додайте спеції, сіль. Гасіть до готовності. Вимикайте.
Соковита і ароматна каварма готова. Дуже смачна страва! У міру приготування рідина википатиме. Можна підлити трохи водички. Блюдо виходить дуже смачним, ароматним, з підливою.