Картопляні фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)
У вас залишилося вчорашнє пюре і його нікуди дівати? Приготуйте картопляні фрикадельки, які можуть бути як гарніром, так і окремим блюдом. Рецепт простий, а смак картопляних кульок незвичайний.
З картоплі можна приготувати безліч різних страв. Але сьогодні я хочу вам розповісти, як приготувати дуже смачні і прості картопляні фрикадельки. Подавати такі фрикадельки можна до гарніру з м'яса або риби, а також як закуску з улюбленим соусом. Готувати їх зовсім нескладно і краще із залишків вчорашнього пюре.
- Картопляне пюре - 700 грам
- Бринза - 80 грам
- Кріп - 1 Ст. Ложка
- Зелена цибуля - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 1, 25 склянки
- Рослинна олія - 1-2 склянок
Підготуємо всі продукти. Картопляне пюре краще брати вчорашнє, але якщо такого немає, то приготуйте і добре охолодіть. Зелену цибулю і кріп нарізаємо дрібно.
До пюре додаємо борошно, зелень і бринзу.
Добре перемішуємо вміст миски до отримання однорідної маси.
Змочуємо руки водою, формуємо невеликі фрикадельки з тіста. Злегка посипаємо їх борошном, маку в збиті яйця і обвалюють у сухарях.
Розігріваємо олію і обсмажуємо фрикадельки 3-4 хвилини до золотистої скоринки. Подавайте картопляні фрикадельки з будь-яким соусом.