Карась на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)
Настала чудова тепла пора. Є можливість вибратися на природу і самим зловити рибку, а потім запекти її на решітці, або в вугіллі. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати карася на вугіллі.
Карась на вугіллі є чудовим літнім блюдом. Ця риба вже стала обов'язковим складовим літніх вечорів. Найголовніше - не перетримати карася на вогні. В іншому, все по класиці жанру: лимон, цибуля, спеції. Нічого зайвого. Таке блюдо хочеться їсти не зупиняючись.
- Карась - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Чебрець сухий - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода кип'ячена гаряча - 1 Склянка
Rиbu чистий, видаліть кістки, попатраєте. Приберіть зябра, очі. Потім помийте.
Цибуля чистий, наріжте півкільцями.
Доведіть до кипіння суміш з води, чебрець, соку половини лимона, рослинного масла і лаврового листа. Остудіть суміш.
Карасів добре поперчіть і посоліть. Залиште на 30 хвилин.
Потім в маринад з третього кроку додайте цибулю і рибу. Маринують протягом півгодини, пару раз перевернув.
Розігрійте мангал з вугіллям. Грати змастіть маслом. На неї покладіть рибу. Зверху наріжте кружальцями лимон.
Запікайте до готовності. Смачного!