Кальмар у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви все ще думаєте, що кальмар це щось слизьке і гумове, то ви просто не вмієте його готувати. І не треба думати, що тільки сушений кальмар з магазину має смак. Подивіться цей рецепт.
Дізнайтеся про те, як приготувати кальмара у власному соку, і ви зміните ставлення до цього морепродукту. Його філе виходить дуже ніжним і соковитим. Воно буде готуватися в духовці, гаситися в банку. Подавайте його з класичним гарніром: рисом або фунчозой. Любителям азіатської кухні повинно сподобається.
- Кальмар тушка - 800 грам
- Морква - 1 штука (велика)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
Кальмара обдайте окропом, очистіть і випатрайте, а також видаліть хітинову платівку. В кінці наріжте шматочками.
Моркву і цибулю помийте, чистий. Моркву натріть на середній тертці, а цибулину крупно поріжте.
У глибокій тарілці змішайте кальмарів з цибулею і морквою. Влийте масло, приправити сіллю, поперчіть і добре перемішайте.
Перекладіть інгредієнти в 1, 5 літрову суху банку і закрийте горлечко фольгою. Поставте в духовку при 220 градусах.
Готуйте кальмара протягом 1, 5 годин. Подавайте з гарніром.