Качка в воке
(покроковий рецепт з фото)
Ніде качку не готують так смачно, як в китайській кухні, тільки тут знають, як зробити м'ясо дуже ніжним і м'яким, і який соус краще підійде для подачі. Спробуйте, адже це неймовірне блюдо!
Готувати качку потрібно з розумом, тому що її м'ясо буде смачним і м'яким, тільки якщо зробити його правильно, і з цим завданням легко впорається ось такий простий рецепт качки в воке. У ньому кожен інгредієнт знаходиться на своєму місці, так що якщо слідувати інструкціям, ми отримаємо відмінне блюдо. Качка в воке в домашніх уязика вийде у нас нітрохи не гірше, ніж в дорогому ресторані, і ви будете вражені її чудовим смаком.
1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо качку, розрізаємо тушку на 4 шматка і ретельно витираємо м'ясо паперовими серветками.
2) Вок ставимо на сильний вогонь і наливаємо в нього арахісове масло, коли воно нагріється, кладемо два шматки качки в вок (шкірою вниз), смажимо м'ясо близько трьох хвилин. Потім робимо вогонь слабкіше і ще 15 хвилин обсмажуємо качку, поки шкірі не стане темно коричневої. Обсмажені шматочки кладемо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки масла, а в вок відправляємо залишилися шматочки качки, також смажимо їх до рум'яної скоринки.
3) Далі ми виливаємо з вока масло і протираємо вок паперовими серветками. Наливаємо в нього курячий бульйон, соєвий соус, вино і цукор, додаємо аніс і корицю. Я ставка вок на вогонь і, коли бульйон закипить, опускаємо в нього качку, накриваємо вок кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години, періодично знімаючи пінку.
4) Коли качка буде майже готова, ми можемо почати готувати соус, для цього нам потрібно з'єднати в мисці абрикосове варення, абрикосовий лікер, яблучний оцет і томатний соус, збити всі гарненько віночком.
5) Готову качку шумівкою дістаємо з вока і перекладаємо її на порційні тарілки. Поливаємо м'ясо приготованим соусом і посипаємо качку свіжою кінзою - подаємо блюдо до столу.
Приємного всім апетиту!
- Качка - 1, 8 кілограма
- Бульйон курячий - 1, 2 L
- Олія арахісова - 300 мілілітрів
- Херес сухий- 200 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Соус соєвий - 1 літр
- Кінза свіжа - 50-70 грам
- Аніс зірочки - 3 штуки
- Кориця в паличках - 3 штуки
- Варення абрикосове - 125 грам (для соусу)
- Лікер абрикосовий- 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Оцет яблучний - 2 чайних ложки (для соусу)
- Соус томатний гострий - 1 Чайна ложка (для соусу)
1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо качку, розрізаємо тушку на 4 шматка і ретельно витираємо м'ясо паперовими серветками.
2) Вок ставимо на сильний вогонь і наливаємо в нього арахісове масло, коли воно нагріється, кладемо два шматки качки в вок (шкірою вниз), смажимо м'ясо близько трьох хвилин. Потім робимо вогонь слабкіше і ще 15 хвилин обсмажуємо качку, поки шкірі не стане темно коричневої. Обсмажені шматочки кладемо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки масла, а в вок відправляємо залишилися шматочки качки, також смажимо їх до рум'яної скоринки.
3) Далі ми виливаємо з вока масло і протираємо вок паперовими серветками. Наливаємо в нього курячий бульйон, соєвий соус, вино і цукор, додаємо аніс і корицю. Я ставка вок на вогонь і, коли бульйон закипить, опускаємо в нього качку, накриваємо вок кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години, періодично знімаючи пінку.
4) Коли качка буде майже готова, ми можемо почати готувати соус, для цього нам потрібно з'єднати в мисці абрикосове варення, абрикосовий лікер, яблучний оцет і томатний соус, збити всі гарненько віночком.
5) Готову качку шумівкою дістаємо з вока і перекладаємо її на порційні тарілки. Поливаємо м'ясо приготованим соусом і посипаємо качку свіжою кінзою - подаємо блюдо до столу.
Приємного всім апетиту!