Рецепт Качка в воке фото

Качка в воке
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Качка , Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ніде качку не готують так смачно, як в китайській кухні, тільки тут знають, як зробити м'ясо дуже ніжним і м'яким, і який соус краще підійде для подачі. Спробуйте, адже це неймовірне блюдо!

Опис приготування:

Готувати качку потрібно з розумом, тому що її м'ясо буде смачним і м'яким, тільки якщо зробити його правильно, і з цим завданням легко впорається ось такий простий рецепт качки в воке. У ньому кожен інгредієнт знаходиться на своєму місці, так що якщо слідувати інструкціям, ми отримаємо відмінне блюдо. Качка в воке в домашніх уязика вийде у нас нітрохи не гірше, ніж в дорогому ресторані, і ви будете вражені її чудовим смаком.

1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо качку, розрізаємо тушку на 4 шматка і ретельно витираємо м'ясо паперовими серветками.

2) Вок ставимо на сильний вогонь і наливаємо в нього арахісове масло, коли воно нагріється, кладемо два шматки качки в вок (шкірою вниз), смажимо м'ясо близько трьох хвилин. Потім робимо вогонь слабкіше і ще 15 хвилин обсмажуємо качку, поки шкірі не стане темно коричневої. Обсмажені шматочки кладемо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки масла, а в вок відправляємо залишилися шматочки качки, також смажимо їх до рум'яної скоринки.

3) Далі ми виливаємо з вока масло і протираємо вок паперовими серветками. Наливаємо в нього курячий бульйон, соєвий соус, вино і цукор, додаємо аніс і корицю. Я ставка вок на вогонь і, коли бульйон закипить, опускаємо в нього качку, накриваємо вок кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години, періодично знімаючи пінку.

4) Коли качка буде майже готова, ми можемо почати готувати соус, для цього нам потрібно з'єднати в мисці абрикосове варення, абрикосовий лікер, яблучний оцет і томатний соус, збити всі гарненько віночком.

5) Готову качку шумівкою дістаємо з вока і перекладаємо її на порційні тарілки. Поливаємо м'ясо приготованим соусом і посипаємо качку свіжою кінзою - подаємо блюдо до столу.

Приємного всім апетиту!


  • Качка - 1, 8 кілограма
  • Бульйон курячий - 1, 2 L
  • Олія арахісова - 300 мілілітрів
  • Херес сухий- 200 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Соус соєвий - 1 літр
  • Кінза свіжа - 50-70 грам
  • Аніс зірочки - 3 штуки
  • Кориця в паличках - 3 штуки
  • Варення абрикосове - 125 грам (для соусу)
  • Лікер абрикосовий- 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Оцет яблучний - 2 чайних ложки (для соусу)
  • Соус томатний гострий - 1 Чайна ложка (для соусу)
Готувати качку потрібно з розумом, тому що її м'ясо буде смачним і м'яким, тільки якщо зробити його правильно, і з цим завданням легко впорається ось такий простий рецепт качки в воке. У ньому кожен інгредієнт знаходиться на своєму місці, так що якщо слідувати інструкціям, ми отримаємо відмінне блюдо. Качка в воке в домашніх уязика вийде у нас нітрохи не гірше, ніж в дорогому ресторані, і ви будете вражені її чудовим смаком.

1) Для початку ми дуже ретельно промиваємо качку, розрізаємо тушку на 4 шматка і ретельно витираємо м'ясо паперовими серветками.

2) Вок ставимо на сильний вогонь і наливаємо в нього арахісове масло, коли воно нагріється, кладемо два шматки качки в вок (шкірою вниз), смажимо м'ясо близько трьох хвилин. Потім робимо вогонь слабкіше і ще 15 хвилин обсмажуємо качку, поки шкірі не стане темно коричневої. Обсмажені шматочки кладемо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки масла, а в вок відправляємо залишилися шматочки качки, також смажимо їх до рум'яної скоринки.

3) Далі ми виливаємо з вока масло і протираємо вок паперовими серветками. Наливаємо в нього курячий бульйон, соєвий соус, вино і цукор, додаємо аніс і корицю. Я ставка вок на вогонь і, коли бульйон закипить, опускаємо в нього качку, накриваємо вок кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом години, періодично знімаючи пінку.

4) Коли качка буде майже готова, ми можемо почати готувати соус, для цього нам потрібно з'єднати в мисці абрикосове варення, абрикосовий лікер, яблучний оцет і томатний соус, збити всі гарненько віночком.

5) Готову качку шумівкою дістаємо з вока і перекладаємо її на порційні тарілки. Поливаємо м'ясо приготованим соусом і посипаємо качку свіжою кінзою - подаємо блюдо до столу.

Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти