Рецепт Качка в аерогрилі фото

Качка в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка , Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Для невеликого сімейного свята, та й просто для смачної вечері це блюдо буде як не можна до речі. Готується просто, а пропікається - просто чудово, адже це ж аерогриль!

Опис приготування:

Качка - це птах на любителя. Адже ця пташка жирна, і не всім це подобається. За допомогою аерогриля ви зможете приготувати качку простіше і трохи швидше, ніж в духовці. Та й жир з неї витопиться і не пригорить, як на деку в духовці. Начиняти качку можна просто яблуками, можна додати і інші фрукти (грушу або апельсин). Пробуйте, експериментуйте і запікайте качку з різними начинками. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати качку в аерогрилі. Сподіваюся, вам все буде зрозуміло і смачна страва до вашого столу вийде таким, як ви і хотіли.

  • Качка - 1, 8-2 кілограма
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Сухі прянощі - 2 щіпки (за вашим вибором - це може бути сухий базилік, паприка, прованські трави)
  • Яблуко - 1-2 штук
качка в аерогрилі - фото крок 1
Вимийте качку, ретельно очистіть її від залишків пір'я, видаліть зайвий жир. Потім натріть качку сіллю і зовні, і всередині. Залиште качку маринуватися в холодному місці години на 3-5.
качка в аерогрилі - фото крок 2
Яблука миємо, нарізаємо на великі часточки. Змішуємо в окремій мисочці спеції - перець і сухі прянощі.
качка в аерогрилі - фото крок 3
Щоб качка не вийшла дуже жирної, проколюємо її зубочисткою по всій тушці. Посипаємо качку сумішшю приправ, фаршируємо яблуками. Черевце заколіть зубочистками або зашейте звичайною ниткою.
качка в аерогрилі - фото крок 4
Готувати качку будемо в мішку для запікання. Вкладаємо в нього качку і ретельно зав'язуємо край мішка. Викладаємо качку на нижню решітку аерогрилю.
качка в аерогрилі - фото крок 5
Закриваємо кришку аерогрилю і починаємо готувати при найвищому охолодженні і температурі в 220-230 градусів.
качка в аерогрилі - фото крок 6
Хвилин через 50 вимикаємо аерогриль і перевертаємо качку на іншу сторону. Робіть це акуратно, пакет гарячий і в ньому вже накопичився сік від качки. Закриваємо аерогриль, виставляємо температуру 170-180 градусів і продовжуємо запікати качку ще хвилин 40.
качка в аерогрилі - фото крок 7
Після закінчення контрольного часу запікання перевірте качку на готовність. Проколіть її біля суглобів ніг в товстому місці, виділився сік повинен бути прозорим. Якщо сік ще каламутний - допікають качку ще хвилин 15. Перед подачею на стіл не забудьте видалити з черевця качки зубочистки або нитки.

Схожі рецепти