Рецепт Кабачки під соусом «бешамель» фото

Кабачки під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Перед вами неймовірно апетитне і корисне блюдо, яке підійде навіть для дитячого меню. Рецепт приготування кабачків під соусом"Бешамель" дивовижно простий і доступний. Спробуйте приготувати!

Опис приготування:

Кабачки під соусом"Бешамель" за цим рецептом виходять особливо ніжними і соковитими. До того ж, такий варіант підійде для тих, хто вважає за краще правильне харчування і стежить за своєю вагою.

  • Кабачки - 4 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сир - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
кабачки під соусом
1. Кабачки потрібно ретельно вимити, трохи обсушити і натерти на середній терці.
кабачки під соусом
2. Викладіть м'якоть в друшляк, під який потрібно обов'язково підставити глибоку мисочку. Додайте трохи солі, акуратно перемішайте. Залиште хвилин на 5.
кабачки під соусом
3. Паралельно очистіть цибулину і часник (якщо готуєте для дітей, їх можна не використовувати). На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, Відведіть туди цибулю з часником. Обсмажте трохи на середньому вогні. Кабачки тим часом відіжміть, щоб видалити зайву воду.
кабачки під соусом
4. Відкладіть м'якоть в окрему мисочку і, коли овочі трохи обсмажити, додайте на сковороду.
кабачки під соусом
5. Тим часом можна зайнятися соусом. На окремій сковороді або в сотейнику розтопіть вершкове масло. Насипте борошно, обсмажте її до золотистого кольору. Потім тонкою цівкою влийте молоко. Додайте сіль, перець за смаком. Варіть соус на середньому вогні близько 3-5 хвилин. Потім додайте трохи соку з кабачків, щоб соус був більш рідким.
кабачки під соусом
6. На сковороду з обсмаженими овочами вилийте соус. Як випливає все перемішайте. Форму для запікання змастіть маслом. Перекладіть овочі в форму. Натріть сир на тертці, і присипте блюдо зверху.
кабачки під соусом
7. Надішліть кабачки під соусом"Бешамель" в домашніх умовах на 15 хвилин в духовку. Коли верх зарум'яниться, страва готова і його можна подавати до столу.

Схожі рецепти