Кабачки під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами неймовірно апетитне і корисне блюдо, яке підійде навіть для дитячого меню. Рецепт приготування кабачків під соусом "бешамель" дивовижно простий і доступний. Спробуйте приготувати!
Кабачки під соусом "бешамель" за цим рецептом виходять особливо ніжними і соковитими. До того ж, такий варіант підійде для тих, хто вважає за краще правильне харчування і стежить за своєю вагою.
- Кабачки - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Кабачки потрібно ретельно вимити, трохи обсушити і натерти на середній терці.
2. Викладіть м'якоть в друшляк, під який потрібно обов'язково підставити глибоку мисочку. Додайте трохи солі, акуратно перемішайте. Залиште хвилин на 5.
3. Паралельно очистіть цибулину і часник (якщо готуєте для дітей, їх можна не використовувати). На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, Відведіть туди цибулю з часником. Обсмажте трохи на середньому вогні. Кабачки тим часом відіжміть, щоб видалити зайву воду.
4. Відкладіть м'якоть в окрему мисочку і, коли овочі трохи обсмажити, додайте на сковороду.
5. Тим часом можна зайнятися соусом. На окремій сковороді або в сотейнику розтопіть вершкове масло. Насипте борошно, обсмажте її до золотистого кольору. Потім тонкою цівкою влийте молоко. Додайте сіль, перець за смаком. Варіть соус на середньому вогні близько 3-5 хвилин. Потім додайте трохи соку з кабачків, щоб соус був більш рідким.
6. На сковороду з обсмаженими овочами вилийте соус. Як випливає все перемішайте. Форму для запікання змастіть маслом. Перекладіть овочі в форму. Натріть сир на тертці, і присипте блюдо зверху.
7. Надішліть кабачки під соусом "бешамель" в домашніх умовах на 15 хвилин в духовку. Коли верх зарум'яниться, страва готова і його можна подавати до столу.