Італійська запіканка з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках нових страв іноді приходиш до цікавих рішень. Наприклад, можна взяти все ті ж продукти, але приготувати їх по-іншому. Цей рецепт - яскраве тому підтвердження. Приступимо до готування!
Для початку пропоную прочитати про те, як приготувати італійську запіканку з фаршу. Все дуже просто і знайомо, тільки додасться трохи трав. Зазвичай з такого набору продуктів можна зробити соус для пасти, ну а тут вийде повноцінне гаряче блюдо. Порцій виходить багато, так що ви нагодуйте велику компанію.
- Фарш - 500 грам (яловичий)
- Вершкове масло - 100 грам
- Стебло селери - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Курячий бульйон - 660 мілілітрів
- Розмарин - 1 Чайна ложка (подрібнений)
- Шавлія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 4 зубчики
- Сухарі - 420 грам (з білого хліба)
1. У глибокій сковороді розтопіть масло.
2. Потім в ньому обсмажте дрібно нарізані цибулю і селеру протягом 8 хвилин.
3. Для 2 хвилини до готовності додайте подрібнений часник.
4. Потім перемішайте теплі овочі з сухарями.
5. Фарш обсмажте на сковороді до коричневого кольору.
6. Потім перемістіть його до сухарів.
7. Слідом туди ж додайте бульйон, яйце, дрібно посічену зелень, шавлія, розмарин, сіль і перець.
8. Готову суміш перемішайте і перекладіть у форму для випічки.
9. Запіканку готуйте 70 хвилин в духовій шафі при 180 градусах. Смачного!