Індичка на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Страви приготовані на мангалі мають особливий смак і аромат. Пропоную простий рецепт індички, маринованої з часником, базиліком і запеченої на мангалі. Дуже смачно, спробуйте!
Індичка приготована за цим рецептом буде м'якою і соковитою. Зовні запече скоринка. Кількість солі і спецій корегуйте за смаком.
- Indyushatina - 1, 5 кілограма
- Часник - 3-5 зубчиків
- Базилік - 1 пучок
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 2 щіпки
- Пряні трави - 2 щіпки
Підготуємо інгредієнти.
Індичину промиваємо в холодній воді. З усіх боків робимо надрізи. Біля кісточки глибокі надрізи.
Готуємо маринад. У миску насипаємо сіль, перець і пряні трави.
Додаємо часник і базилік. Навесні можна використовувати молодий часник.
Базиліком, часником і спеціями наповнюємо надрізи в індичатині. Ми залишаємо на 30-60 хвилин.
Готуємо мангал. Дрова повинні повністю прогоріти. Потрібні вугілля і хороший жар. Індичку кладемо на решітку і запікаємо, періодично перевертаючи.
Біля кістки індичину проколюємо ножем, щоб перевірити ступінь готовності. Запікаємо близько 40 хвилин.
Indyushatina готовий. Подаємо з овочами і зеленню. Смачного!