Холодець з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Я сама не дуже люблю холодець, але чоловік його просто обожнює. Тому хотілося зробити подібне блюдо, яке б стала є і я, але щоб не образити інших. Так я і прийшла до даного рецептом.
Загалом, Зараз для вас я розповім про те, як приготувати заливне з сьомги. Дуже гармонійне поєднання продуктів в цій страві дає прекрасний смак. А як же красиво виглядає ця закуска на святковому столі! Таку потрібно готувати на Новорічний стіл або різдвяну вечерю. Думаю, у вас все вийде, тільки дотримуйтесь докладні інструкції.
- Лосось - 250 грам (стейк)
- Лосось - 100 грам (обріз)
- Селера - 30 грам (корінь)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець - 3 штуки
- Вода - 550 мілілітрів
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Білий мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Кріп і петрушка - 1 пучок
Видаліть з риби хребет і реберні кістки, а також видаліть шкіру. Ці кістки, обріз і шкіру залийте 500 мл. Води і доведіть до кипіння.
Почистіть цибулю і моркву. Додайте їх цілими, або розрізаними навпіл до бульйону разом з коренем селери. Варіть 20 хвилин на повільному вогні. Потім посоліть його, додайте філе сьомги, лавровий лист. Готуйте ще 10 хвилин.
Вимкніть бульйон, дістаньте з нього філе. Бульйон остудіть. Желатин залийте 50 мл. Холодної кип'яченої води і залиште набухати.
З бульйону дістаньте все зварені продукти. Потім процідіть його через марлю. В іншому посуді в желатин додайте 100 мл. Бульйону, розмішайте до розчинення, а потім з'єднайте з рештою бульйоном.
Підготуйте посуд для заливки. На дно покладіть нарізану моркву і кріп. Влийте 2 ст. Ложки бульйону і приберіть в морозилку на 5 хвилин. Потім зверху залийте 3 ст.Ложки бульйону і ще раз надішліть застигати.
Сьомгу наріжте квадратиками і покладіть зверху желе, а далі залийте все бульйоном і приберіть в холодильник на ніч. При подачі дістаньте заливне з формочок.