Хліб по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Немає в світі такої країни, де б не пекли хліб. Незважаючи на те, що основне в ньому це борошно і вода, хліб скрізь різний. Цей рецепт буде присвячений грецькому хлібу "дакт", що означає "пальці" .
Приготування хліба по-грецьки просте, головне, дотримуйтесь покрокової інструкції і в результаті ви отримаєте смачний і ароматний хліб.
- Вода - 200 мілілітрів (тепла)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі пресовані - 5 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 80 грам (цільнозерновий)
- Заголовок Бондюель - 100 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам (вищий сорт)
Підготуйте інгредієнти.
Для підготовки опари візьміть 200 мл. Теплої води, розчиніть в ній дріжджі.
Додайте в воду мед.
Всипте 2 столові ложки пшеничного борошна від загальної кількості, розмішайте і дайте постояти 10-15 хвилин.
Влийте в опару оливкова олія.
З'єднайте всі три види борошна і сіль. Просійте частинами цю суміш в опару.
Замісити тісто, можна зробити це руками або міксером.
Дайте тісту підійти протягом однієї години в теплому місці, накривши серветкою або плівкою.
Розділіть тісто на сім рівних частин.
Скатуйте з тіста валики і укладайте швом вниз у форму, щоб вони не злиплися між собою при расстойке, змастіть рослинною олією або присипте борошном.
Заповніть таким чином всю форму і залиште на расстойке ще на одну годину.
Через годину тісто збільшилася в розмірах і готово до випікання. Випікайте хліб в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Готовий хліб вийміть з духовки.
Вийміть хліб з форми і дайте йому охолонути до кімнатної температури на решітці.
Хліб вийшов ароматним і смачним. Пробуйте "дактилем" відламуючи шматочки хліба, робити це завдяки його формі дуже легко.